Χατζηδάκης-τρόικα συμφώνησαν για ανοιχτά μαγαζιά 52 Κυριακές ετησίως

Σε χαμηλούς τόνους και σε ήρεμα νερά κύλησε η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη με την τρόικα.

Σε χαμηλούς τόνους και σε ήρεμα νερά κύλησε η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη με την τρόικα.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης έλεγε μετά από την συνάντηση πως τελικώς συμφωνήθηκε ότι το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις στην αγορά πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την δυνάμει λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές τον χρόνο για όλα τα καταστήματα με επιφάνεια μέχρι 250 τμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την συγκεκριμένη ρύθμιση έχουν αντιδράσει και μάλιστα σε υψηλούς τόνους οι έμποροι και το πιο ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση είναι το γεγονός ότι διαφωνούν – και το έχουν διακηρύξει – τόσο το ΠαΣοΚ όσο κι η ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα ο ίδιος παράγοντας ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις είπε πως «το νομοσχέδιο θα κατατεθεί ως έχει και θα αποφασίσουν οι βουλευτές».

Επίσης δεν φαίνεται να έγινε συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Η ίδια πηγή είπε πως είναι νωρίς και το θέμα θα ανοίξει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Κι ανέφερε ακόμη ότι εντός του Ιουνίου πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk