Τα δικαιολογητικά για φορολογικές δηλώσεις κατοίκων εξωτερικού

Αντιμέτωπη με τη φορολογία αλλά και με τη συγκέντρωση δικαιολογητικών θα βρεθούν και φέτος χιλιάδες κάτοικοι εξωτερικού που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, με απόφασή του καθόρισε τα δικαιολογητικά για τις φορολογικές δηλώσεις κατοίκων εξωτερικού

Αντιμέτωποι με τη φορολογία αλλά και με τη συγκέντρωση δικαιολογητικών θα βρεθούν και φέτος χιλιάδες κάτοικοι εξωτερικού που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, με απόφασή του καθόρισε τα δικαιολογητικά για τις φορολογικές δηλώσεις κατοίκων εξωτερικού.
Μάλιστα, ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι καθορίζονται εκ νέου τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και αποκτούν πραγματικό εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα στο πλαίσιο διευκόλυνσης των ομογενών σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 61 του Κώδικα Φορολογία Εισοδήματος.
Συγκεκριμένα, με τη νέα υπουργική απόφαση απλοποιείται η διαδικασία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και αποκτούν πραγματικό εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα. Οι κάτοικοι εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων και των ομογενών, υποχρεούνται να προσκομίσουν για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) και να υποβάλουν μαζί με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος τους για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) τα εξής δικαιολογητικά: Βεβαίωση από την αρμόδια φορολογική αρχή του κράτους όπου δηλώνουν κάτοικοι, από την οποία να προκύπτει ότι είναι φορολογικοί κάτοικοι αυτού του κράτους, ή αντίγραφο της εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τους, ή ελλείψει εκκαθάρισης αντίγραφο της δήλωσης τους που υπέβαλλαν στο άλλο κράτος. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η προσκόμιση κάποιων από τα ανωτέρω δικαιολογητικά από την αρμόδια φορολογική αρχή, τότε απαιτείται βεβαίωση από οποιαδήποτε άλλη δημόσια ή άλλη αναγνωρισμένη αρχή από την οποία να προκύπτει η κατοικία του εν λόγω φυσικού προσώπου στην αλλοδαπή.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία