Με μείωση μισθών η νέα σύμβαση εργασίας στα ΕΛΤΑ

Νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας για τα έτη 2013-2014 υπέγραψαν η διοίκηση των ΕΛΤΑ και οι εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι αποδέχθηκαν μείωση αποδοχών για τους επόμενους 18 μήνες, ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας για τα έτη 2013-2014 υπέγραψαν η διοίκηση των ΕΛΤΑ και οι εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι αποδέχθηκαν μείωση αποδοχών για τους επόμενους 18 μήνες, ύψους 20 εκατ. ευρώ.

«Με στρατηγικό στόχο τη βιωσιμότητα της εταιρείας και την περαιτέρω ανάπτυξη των Ελληνικών Ταχυδρομείων, οι εργαζόμενοι συνομολόγησαν μείωση των αμοιβών τους η οποία σε διάστημα 18 μηνών προσεγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της χρονικής συγκυρίας και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται τα ΕΛΤΑ» σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Κωστής Μελαχροινός εξήρε «το υψηλό αίσθημα ευθύνης των εργαζομένων και την αποφασιστική τους συμβολή στη μεγάλη προσπάθεια ανάπτυξης και προσαρμογής των ΕΛΤΑ στις αναγκαιότητες που δημιουργούν οι συνθήκες της απελευθερωμένης πλέον ταχυδρομικής αγοράς».
Σημειωτέον ότι το 2012 η μισθολογική δαπάνη των ΕΛΤΑ ανήλθε σε περίπου τα 300 εκατ. ευρώ, όταν το 2011 βρισκόταν στα 350 εκατ. ευρώ.
Oπως ανακοινώθηκε, το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ «ενέκρινε τον ανασχεδιασμό της οργανωτικής δομής της Εταιρείας και το νέο Πρόγραμμα Aμεσης Δράσης (Crash Program) 2013-2014».
Oπως αναφέρεται, το πρόγραμμα στηρίζεται σε δύο άξονες:
– τη διασφάλιση της σταθερότητας με τον εξορθολογισμό των δαπανών και
– την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας των ΕΛΤΑ για την αύξηση του κύκλου εργασιών που θα αποτελέσει αφετηρία νέας εκκίνησης της εταιρείας.
Σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ, τα βασικά σημεία του προγράμματος είναι η διερεύνηση και διεκδίκηση νέων αγορών, η αλλαγή και διαφοροποίηση του μείγματος πωλήσεων, η αναδιοργάνωση των ΕΛΤΑ σε όλους τους τομείς, ο μετασχηματισμός της εταιρείας και η συνεχής βελτίωσή της.
«Η νέα ΕΣΣΕ 2013-2014 και το Πρόγραμμα Aμεσης Δράσης – Crash Program, σε συνδυασμό με τον ριζικό ανασχεδιασμό της οργανωτικής δομής της Εταιρίας, μειώνουν το λειτουργικό της κόστος κατά 46 εκατομμύρια ευρώ και διασφαλίζουν βιωσιμότητα και δυναμική ανάπτυξης στα ΕΛΤΑ με παράλληλη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, επιβεβαιώνοντας τον ηγετικό τους ρόλο στην απελευθερωμένη πλέον ταχυδρομική αγορά» κατέληξε η εταιρεία.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk