Σε ηλικία 90 ετών πέθανε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, η αμερικανίδα ηθοποιός Τζιν Στέιπλετον, μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της αμερικανικής τηλεόρασης στην δεκαετία του 1970, χάρη στην τηλεοπτική σειρά «All in the family».

Ο ρόλος της σπιτονοικοκυράς Ιντιθ Μπάνκερ που έρχεται διαρκώς σε σύγκρουση με τον γκρινιάρη σύζυγό της Αρτσι Μπάνκερ (Κάρολ Ο’ Κόνορ) χάρισε στην Στέιπλετον φήμη, χρήματα και πολλά βραβεία., ανάμεσα στα οποία τρία ΕΜΜΥ και τρεις Χρυσές Σφαίρες. Η Στέιπλετον υποδύθηκε την Ιντιθ Μπάνκερ από το 1968 ως το 1979 σε 208 επεισόδια.
Βέρα Νεουρκέζα, η Τζιν Στέιπλετον έκανε μεγάλη καριέρα στο Μπρόντγουεϊ αλλά με την σειρά «All in the family» έγινε διάσημη σε όλη την χώρα. Στον κινηματογράφο δεν έκανε πολλές εμφανίσεις και συνήθως οι ρόλοι της ήταν δευτεραγωνιστικοί (ένα παράδειγμα είναι το «Εχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας»).
Ως πρωταγωνίστρια, ο πιο χαρακτηριστικός ρόλος της ήταν εκείνος της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Ελενορ Ρούβελτ, συζύγου του Φράνκλιν Τζ. Ρούσβελτ στην τηλεταινία «Eleanor, First Lady of the World » του Τζον Ερμαν το 1982. Και για αυτόν τον ρόλο η Στέιπλετον ήταν υποψήφια για το ΕΜΜΥ.