Μπαµπαδάκια µε λιµοντσέλο, τυρί και λάιµ
ΥΛΙΚΑ (για 10 κοµµάτια)
Για τα µπαµπαδάκια
100 ml νερό
30 γρ. νωπή µαγιά
30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
430 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
4 αβγά
ξύσµα από 1 λεµόνι ακέρωτο
230 γρ. βούτυρο, λιωµένο
Για το σιρόπι
320 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
600 ml νερό
300 ml λιµοντσέλο
Για την κρέµα
200 γρ. κατίκι Δοµοκού
50 γρ. ζάχαρη άχνη
100 ml κρέµα γάλακτος
ξύσµα από 1 λάιµ
Για τη διακόσµηση (προαιρετικά)
250 ml κρέµα γάλακτος + 30 γρ. ζάχαρη άχνη, χτυπηµένες σε σαντιγί
ξύσµα από 2-3 λεµόνια, ακέρωτα σε λεπτές λωρίδες (µε το ειδικό εργαλείο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μπαµπαδάκια: Στον κάδο του µίξερ ρίχνουµε το νερό και διαλύουµε τη µαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουµε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάµε µαζί, µέχρι να σχηµατιστεί µια λεία, ελαφριά ζύµη. Βουτυρώνουµε 10 ατοµικά φορµάκια σιλικόνης και τα γεµίζουµε µέχρι τη µέση µε τη ζύµη. Τα σκεπάζουµε µε µια πετσέτα και τα αφήνουµε σε ζεστό µέρος για να φουσκώσουν, για περίπου 25 λεπτά. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Βάζουµε µέσα τα φορµάκια και ψήνουµε για περίπου 30 λεπτά. Τα αφήνουµε εκτός φούρνου να κρυώσουν λίγο, ξεφορµάρουµε και αφήνουµε να κρυώσουν τελείως.
Σιρόπι: Σε κατσαρολάκι, σε δυνατή φωτιά, βράζουµε το νερό µε τη ζάχαρη. Προσθέτουµε το λιµοντσέλο και βράζουµε για άλλα 5-6 λεπτά.
Κρέµα: Στον κάδο του µίξερ ρίχνουµε όλα τα υλικά και τα χτυπάµε µέχρι να δέσουν σε κρέµα.
Σύνθεση: Βουτάµε τα µπαµπαδάκια στο σιρόπι και µε µια κουτάλα τα γυρίζουµε για µερικά λεπτά προκειµένου να σιροπιαστούν πολύ καλά. Τα βγάζουµε από το σιρόπι, τα κόβουµε στη µέση και τα γεµίζουµε µε την κρέµα του τυριού. Με τη βοήθεια ενός κορνέ στολίζουµε, αν θέλουµε, µε λίγη σαντιγί την κορυφή και προσθέτουµε λίγο ξύσµα λεµονιού.
TIP
Οσο φουσκώνει η ζύμη, μην την εγκαταλείψετε στην τύχη της. Υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο, έπειτα από το οποίο μπορεί να πέσει.

