Κύπρος: Ικανοποίηση για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης

Την ικανοποίηση της Κυπριακής κυβέρνησης για πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) για την Κύπρο εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών.

Την ικανοποίηση της Κυπριακής κυβέρνησης για πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) για την Κύπρο εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι αποφάσεις αφορούν τα ζητήματα των περιουσιακών δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων εκτοπισμένων και εγκλωβισμένων, στο πλαίσιο της διαδικασίας επίβλεψης της εκτέλεσης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση της Τέταρτης Διακρατικής Προσφυγής της Κύπρου κατά της Τουρκίας και λήφθηκαν την περασμένη βδομάδα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπληρωτών Υπουργών (σε σύνθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) του ΣτΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το κυπριακό υπουργείο, οι αποφάσεις αυτές στέλνουν «σαφές μήνυμα στην Τουρκία να αναλάβει τις ευθύνες της και να συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τις Αποφάσεις του ΕΔΑΔ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυπριακής διπλωματίας, «το αποτέλεσμα της συνεδρίασης επαναβεβαιώνει την αποφασιστικότητα των κρατών-μελών του ΣτΕ να λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα που θα οδηγήσουν την Τουρκία στην πλήρη συμμόρφωση της με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου, προτού εξετάσουν ενδεχόμενο τερματισμό της επίβλεψης εκτέλεσης των σχετικών αποφάσεων του ΕΔΑΔ».

Το κυπριακό ΥΠΕΞ εκφράζει τέλος ικανοποίηση για την απόφαση, «στην οποία, παρά τις έντονες προσπάθειες της Τουρκίας, δεν συμπεριελήφθη πρόνοια για τερματισμό της εξέτασης του θέματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk