Αυξήθηκε ο αριθμός των ισλαμιστών στη Γερμανία

Στην ετήσια έκθεσή τους για τη δραστηριότητα των εξτρεμιστών στην Ομοσπονδιακή Γερμανία, οι μυστικές υπηρεσίες – συγκεκριμένα το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Προστασία του Συντάγματος -, κατέγραψαν αύξηση του αριθμού των ισλαμιστών που δρουν επί γερμανικού εδάφους.
Το 2012 ενισχύθηκε η επιρροή ισλαμιστικών οργανώσεων, όπως αναφέρει το Spiegel, που δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα στοιχεία της έκθεσης η οποία δίδεται στη δημοσιότητα επισήμως την Τρίτη. Ο αριθμός των μελών και των υποστηρικτών ισλαμιστικών οργανώσεων όπως η Μίλι Γκουρούς, η μεγαλύτερη τέτοια οργάνωση της χώρας, ή το γερμανικό παράρτημα της Χεζμπολάχ, αυξήθηκε σε 42.550, από 38.080 το 2011.
Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε μεταξύ των μελών και των οπαδών των Σαλαφιστών ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε από 3.800 σε 4.500 σύμφωνα με την έκθεση. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι πέρσι ο υπουργός Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ, στέλεχος της συντηρητικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, έλαβε μέτρα για την κατάργηση τριών ομάδων Σαλαφιστών.
Ως προς τον νεοναζιστικό εξτρεμισμό στη Γερμανία, αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση παρατήρησε μία μείωση του αριθμού των εν ενεργεία μελών του Εθνικο-δημοκρατικού Κόμματος (NPD), που κατέχει έδρες στα τοπικά κοινοβούλια της Σαξονίας και του Μεκλμβούργου-Δυτικής Πομερανίας. Τα μέλη του ακροδεξιού και ξενοφοβικού πολιτικού φορέα υπολογίζονται σε περίπου 6.000.
Τέλος η υπηρεσία διαπίστωσε ότι τα νεοναζιστικά συγκροτήματα, εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διάδοση μηνυμάτων ρατσιστικού μίσους και πολιτικής απολυταρχίας. Το 2012 οι Αρχές εντόπισαν στη Γερμανία 182 ακροδεξιά γκρουπ, τέσσερα περισσότερα σε σχέση με το 2011 – ωστόσο έγιναν σημαντικά λιγότερες συναυλίες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk