Συνάντηση Ομοσπονδίας αξιωματικών Λιμενικού με Κ. Μουσουρούλη

To θέμα του ρόλου του Λιμενικού Σώματος στην ΑΟΖ είναι ανάμεσα στα ζητήματα που θα θέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών του Λ.Σ. στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη κατά τη συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι της Τρίτης. Νωρίτερα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών θα συναντηθούν με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αθανάσιο Μπούσιο.

Σε επιστολή που είχε στείλει η ΠΕΑΛΣ προς τον Κ. Μουσουρούλη και κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος ζητούν να ρυθμιστούν ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια στην θαλάσσια περιοχή που αποτελεί αρμοδιότητα του Λιμενικού καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί σχετικές υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα, όπως λένε χαρακτηριστικά.
Ένα άλλο θέμα που θα τεθεί στη συζήτηση είναι οι τραυματισμοί δυτών – διασωστών του Λ.Σ. σε ελικόπτερα «Σούπερ-Πούμα». Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών καταγγέλλουν πως από τις 9 έως τις 22 Μαΐου υπήρξαν τρεις τραυματισμοί από ηλεκτροπληξία στελεχών του Λ.Σ. κατά τη διάρκεια ασκήσεων με τα ελικόπτερα και θα ζητήσουν από τον υπουργό εάν έχει βγει πόρισμα σχετικά με το ζήτημα.
Επίσης θα του ζητήσουν την εφαρμογή του νόμου για την Επικουρική Ακτοφυλακή που όπως λένε από το 2011 έχει μείνει στα χαρτιά. Σημείωναν πως υπηρεσιακοί παράγοντες τους ενημέρωσαν πως το «πάγωμα» οφείλεται στην καθυστέρηση της ανασυγκρότησης του Σώματος.
Ακόμη θα του θέσουν τα θέματα της υγειονομικής περίθαλψης των στελεχών του Λιμενικού, για την καταβολή χρημάτων στα πληρώματα των πλωτών σκαφών και για ασφαλιστικά θέματα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk