Στους δρόμους επιπλέον αστυνομικοί με μετατάξεις 625 υπαλλήλων

Συνολικά 675 αστυνομικοί βγαίνουν στο δρόμο και θα ενισχύσουν τις μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Συνολικά 675 αστυνομικοί βγαίνουν στο δρόμο και θα ενισχύσουν τις μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «στο πλαίσιο των μετατάξεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα 625 διοικητικοί υπάλληλοι θα ενταχθούν σύντομα, ως πολιτικό προσωπικό, στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα άτομα αυτά θα ενταχθούν σε διάφορες διοικητικές θέσεις και υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα, ενώ αντίστοιχος αριθμός αστυνομικών θα αποδεσμευτεί με σκοπό την ενίσχυση της μάχιμης αστυνόμευσης».

Πιο αναλυτικά, σημειώνεται, από τους 625 διοικητικούς υπαλλήλους, οι 202 θα διατεθούν σε επιτελικές θέσεις αστυνομικών υπηρεσιών της Αθήνας, 79 σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης ενώ οι υπόλοιποι 394 θα ενισχύσουν ανάλογες διοικητικές υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα προηγηθεί εκπαίδευση και ενημέρωση των υπαλλήλων στα αντικείμενα των καθηκόντων, που πρόκειται να αναλάβουν, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες υπηρεσίες τους.
Επιπλέον, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια, αποδεσμεύονται από την υπηρεσία Ασφάλειας Προέδρου της Δημοκρατίας και διατίθενται σε μάχιμες υπηρεσίες 50 αστυνομικοί.
«Στόχος είναι η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης στον τομέα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk