Στο «κόκκινο» οι συγκεντρώσεις όζοντος με την πρώτη άνοδο της θερμοκρασίας

Δεν πρόλαβε να ανέβει ο υδράργυρος και τα επίπεδα όζοντος έπιασαν «κόκκινο». Ο συνήθης ύποπτος του καλοκαιριού, ο φωτοχημικός ρύπος του όζοντος έφτασε στις 2 μ.μ. στον σταθμό των Θρακομακεδόνων τα 188 μg/m³ και στις 3.00 μ.μ. τα 202 μg/m³, σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας.
Για’αυτό το υπουργείο Υγείας συστήνει σε άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα. Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, οι τιμές του όζοντος αναμένεται να μειωθούν από το απόγευμα.
Το όζον θεωρείται ρύπος των βορείων προαστίων καθώς συνήθως παρασύρεται από τη θαλάσσια αύρα και εγκλωβίζεται στους ορεινούς όγκους. Το όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180 μg/m³ και το όριο συναγερμού το 240 μg/m³.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία