Διπλάσια αποζημίωση στην εξέταση υποψήφιων οδηγών ζητούν οι γιατροί

Διπλασιασμό της αποζημίωσης των γιατρών που εξετάζουν τους υποψήφιους οδηγούς θα ζητήσουν από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ.κ. Μιχάλης Βλασταράκος και Κώστας Αλεξανδρόπουλος, αντίστοιχα.
«Θα ζητήσουμε την τροποποίηση της αμοιβής των ιατρών, την οποία οι Υπηρεσίες του Υπουργείου καθορίζουν σε 10 ευρώ, σε αντιστοιχία με την αμοιβή των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών», σημειώνουν.
Τονίζουν ότι «είναι αδιανόητο η αποζημίωση των ιατρών που εξετάζουν υποψήφιους οδηγούς να ορίζεται σε τέτοια επίπεδα, τη στιγμή που χρειαζόμαστε εμπεριστατωμένη εξέταση για ασφαλή οδήγηση. Θα πρέπει τουλάχιστον η αμοιβή να καθοριστεί όπως και το Προεδρικό Διάταγμα 127/2005 ορίζει (20 ευρώ)».
Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια απεμπλοκής από τη γραφειοκρατική αντίληψη παρέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με παρεμβάσεις σε κεντρικό επίπεδο.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση – σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 6 Ιουλίου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk