Ολα ανοιχτά με την τρόϊκα – Πιλοτική εφαρμογή για ΦΠΑ 13% στην εστίαση έθιξε ο Στουρνάρας

Ανοιχτά έμειναν όλα τα θέματα στην πρώτη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και το οικονομικό επιτελείο, που διήργησε περίπου δύο ώρες.

Οπως έγινε γνωστό στην πρώτη αυτή συνάντηση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της εκτέλεσης προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαίου που ανακοινώθηκαν το πρωί και έδειξαν ότι κινείται εντός των στόχων.
θα ακολουθήσει και άλλη συνάντηση στα μέσα της εβδομάδας, πιθανόν Τετάρτη απόγευμα.

Οπως είπαν πηγές του υπουργείου στη συνάντηση «άνοιξε όλη την ατζέντα των θεμάτων, προκειμένου να δούμε πού είμαστε στα δημοσιονομικά θέματα, τις διαρθρωτικές αλλαγές, το ορόσημο του Ιουνίου. Κάναμε μια συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το πού είμαστε και ποια είναι η εικόνα η οποία έχουμε. Δεν καταλήξαμε και δεν έκλεισε απολύτως κανένα θέμα».

Ήταν η πρώτη διερευνητική συζήτηση.

Οι ίδιοι κύκλοι είπαν «επίσης, συζητήσαμε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που, ήδη, υπάρχουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ενώ ακροθιγώς συζητήθηκε το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Δεν έκλεισε κάτι. Η πρόθεση είναι να κλείσουμε σύντομα».

Εξετάστηκε επίσης το ζήτημα του ενιαίου φόρου στα ακίνητα, όπως και η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία γινόταν λόγος για λάθος εκτιμήσεις στο μέγεθος της λιτότητας στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk