Δ. Χατζησωκράτης: «Δεν θα υπάρχουν επιβαρύνσεις για κανέναν»

Τη Δευτέρα 10/06/2013 το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ μίλησε στον Βήμα fm για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Τη Δευτέρα το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.{{{ audio1 }}}

Για τις επιβαρύνσεις που τυχόν κρύβει ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

«Δεν υπάρχει περίπτωση (για επιβαρύνσεις). Δεν τέθηκε από καμία πλευρά και δεν θέλω να πω ότι η ΔΗΜΑΡ είναι περισσότερο ευαίσθητη από άλλα κόμματα. Εννοώ ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και το σίγουρο είναι ότι τα χαμηλά στρώματα θα πληρώσουν αρκετά λιγότερο, γιατί η φιλοσοφία του νέου νόμου είναι φιλοσοφία που θέλαμε αρκετά χρόνια να υπάρχει: να πληρώσουν όλοι, από λιγότερο. Να πάρουμε δηλαδή από περισσότερους, αλλά λιγότερα από τον καθένα. Αυτή είναι η φιλοσοφία του νόμου αυτού και μένει πια να αποδειχθεί στην πράξη.»

Για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και την αναστολή τους

«Η συζήτηση άνοιξε μέσα από τις ρυθμίσεις δανείων. Ήδη έχουμε καταθέσει, ως ΔΗΜΑΡ, μια τροπολογία για να υπάρξει παράταση της αναστολής πλειστηριασμών για ένα ή δύο χρόνια ακόμα, για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά θα διευκολύνει την κατάσταση.»

Για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες και τη συνεισφορά τους στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

«Δεν είναι δυνατόν να μη συνεισφέρουν και αυτοί. Θα το προσδιορίσουμε πόσο θα είναι (η επιβάρυνση), γιατί υπάρχει μια πρόταση να επιβαρυνθούν χαμηλά, αλλά δεν είναι δυνατόν να μη συνεισφέρουν. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα είναι κάτω από 10 στρέμματα.»

Για το χρονοδιάγραμμα σχετικά με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

«Περιμένουμε να έλθει από το υπουργείο Οικονομικών η πρόταση, για να μιλήσουμε επί συγκεκριμένων. Σε κάθε περίπτωση, η στόχευση είναι να έρθει το νομοσχέδιο μέχρι τέλος Ιουνίου και να ψηφιστεί από τη Βουλή.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα