«Νέα φάση τρομοκρατίας»

Νέο μπαράζ ένοπλων επιθέσεων φοβάται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τη βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού το ξημέρωμα της Παρασκευής αλλά και την πρόσφατη τριπλή εμπρηστική επίθεση στο ΙΟΒΕ, σε παράρτημα του ΥΠΕΚΑ και στο γραφείο του κ. Γ. Σούρλα.

Νέο μπαράζ ένοπλων επιθέσεων φοβάται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τη βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού το ξημέρωμα της Παρασκευής αλλά και την πρόσφατη τριπλή εμπρηστική επίθεση στο ΙΟΒΕ, σε παράρτημα του ΥΠΕΚΑ και στο γραφείο του κ. Γ. Σούρλα. Αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για «νέα φάση των ένοπλων οργανώσεων που φαίνεται να έχουν εντυπωσιακή δυνατότητα συνεχούς δημιουργίας αναλώσιμων «ομάδων κρούσης» μέσα από τη δεξαμενή του αντιεξουσιαστικού χώρου. Κάθε επιτυχής επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για εξάρθρωση ένοπλων ομάδων αποδεικνύεται ότι περιορίζει τις επιθέσεις μόνο για μερικές εβδομάδες».
Υστερα από δύο μήνες «σιωπής» – από τη βομβιστική επίθεση της οργάνωσης FAI σε εταιρεία κούριερ στο Παγκράτι – οι ένοπλες οργανώσεις επαναστατικής βίας δηλώνουν και πάλι «παρούσες». Οι πρόσφατες συλλήψεις τουλάχιστον 10 αντιεξουσιαστών στο Βελβεντό και στη Ν. Φιλαδέλφεια δεν φαίνεται να επέφεραν καίριο πλήγμα. Ετσι γρήγορα ενεργοποιήθηκαν τα νέα ένοπλα σχήματα. Μετά τις επιθέσεις της Δευτέρας από την πρωτοεμφανιζόμενη «Ομάδα Προλεταριακής Αυτοάμυνας» ήλθε η βομβιστική επίθεση στη Δάφνη. Είχε μεσολαβήσει διαδικτυακή ανάρτηση για «ένοπλη προλεταριακή αντεπίθεση» από τον άφαντο Νίκο Μαζιώτη.
Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «αναβαθμισμένη όσο και ιδιόμορφη βομβιστική επίθεση στη διευθύντρια των φυλακών που ίσως υποκρύπτει σχέσεις και με ποινικούς. Σχετίζεται προφανώς με την κράτηση μελών της «Συνωμοσίας», με την πρόσφατη εισβολή των ΕΚΑΜ στα κελιά τους και άλλες ενέργειες σωφρονιστικών υπαλλήλων. Επιπλέον, πολλές οργανώσεις όπως η «Συνωμοσία» και η «Σέχτα» έχουν απειλήσει υπεύθυνους των φυλακών ενώ δεν κρύβουν τις σχέσεις τους με ποινικούς. Ωστόσο παγίδευση ΙΧ με εκρηκτικά δεν είχε κάνει ποτέ η «Συνωμοσία», ενώ ο «Επαναστατικός Αγώνας» το έκανε για να χτυπήσει άλλους διερχόμενους στόχους. Και αυτή η επίθεση είναι για μας ένα μεγάλο ζητούμενο».

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 7 Ιουνίου 2013

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk