Τη διάλυση των ακροδεξιών ομάδων υποσχέθηκε το Παρίσι

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε σήμερα ότι οι οργανώσεις της άκρας δεξιάς «αναμφίβολα» θα διαλυθούν, με τον φόνο του νεαρού Κλεμάν Μερίκ κατά τη διάρκεια επίθεσης ομάδας σκίνχεντς εναντίον του.

Η Δημοκρατία θα φανεί «ανηλεής» και «θα πολεμήσει τις αηδιαστικές ιδέες που μάς θυμίζουν τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας μας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα διάλυσης των οργανώσεων της άκρας δεξιάς, απάντησε : «Θα το κάνουμε, χωρίς αμφιβολία, αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος, πολλή αποφασιστικότητα, αλλά επίσης μέθοδος και σεβασμός στις διαδικασίες».

«Δυστυχώς αυτό το είδος των οργανώσεων επανεμφανίζεται» είπε κάνοντας λόγο για «μερικές (μόνο) εκατοντάδες ανθρώπους», αλλά «πολύ βίαιους, ρατσιστές, αντισημίτες και ομοφοβικούς», οι οποίοι «αμφισβητούν την κυριαρχία της Δημοκρατίας και θέλουν να την ανατρέψουν».

«Είναι αλήθεια ότι εδώ και πολλές εβδομάδες, εδώ και πολλούς μήνες, βλέπουμε οργανώσεις της άκρας δεξιάς να εμφανίζονται στο περιθώριο διαδηλώσεων κατά του δικαιώματος του γάμου για όλους. Αυτές οι οργανώσεις είναι επικίνδυνες» είπε.

Την Πέμπτη, απαντώντας στη γαλλική δεξιά που ζητούσε την διάλυση όλων των βίαιων οργανώσεων , τόσο της άκρας δεξιάς, όσο και της άκρας αριστεράς, ο Μανουέλ Βαλς ζήτησε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, να μην γίνονται απλοϊκοί συμψηφισμοί.

«Δεν είναι ώρα για συμψηφισμούς. Οι οργανώσεις της άκρας δεξιάς είναι αυτές που εδώ και μήνες είναι φορείς της γλώσσας του μίσους. Δεν πρέπει να τις συγχέουμε με τις οργανώσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αγωνίζονται κατά του φασισμού» είπε.

«Προέρχομαι από ισπανική οικογένεια. Ξέρω τι ήταν ο φασισμός στην Ισπανία» πρόσθεσε ο καταλανικής καταγωγής υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk