Στο ΟΑΚΑ η σύνοδος των ευρωπαϊκών κινημάτων και συνδικάτων

Αρχίζει σήμερα, Παρασκευή, στις εγκαταστάσεις του ποδηλατοδρομίου ΟΑΚΑ (Σταθμός ΗΣΑΠ Ειρήνη), η εναλλακτική σύνοδος (Alter Summit) των ευρωπαϊκών κοινωνικών κινημάτων και συνδικάτων. Η σύνοδος θα διαρκέσει ως τις 9 Ιουνίου.

Στην Αθήνα, όπως ενημερώνει με ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ, θα παρουσιαστεί και ένα κοινωνικό ευρωπαϊκό μανιφέστο. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα συζητηθούν θέματα αιχμής, όπως η λιτότητα, ο ρατσισμός, η παιδεία, ΚΛΠ.
Η σύνοδος θα ολοκληρωθεί με μεγάλη Ευρωπαϊκή διαδήλωση στην Αθήνα, το Σάββατο 8 Ιούνη, στις 6.30 μ. μ., με θέμα τα μέτρα λιτότητας και στη φασιστική απειλή (σημείο συγκέντρωσης στο ΜΟΥΣΕΙΟ).
Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, συμμετέχει στις εκδηλώσεις ως παρατηρητής και καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στις εργασίες της εναλλακτικής συνόδου, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2012 στη Φλωρεντία.
Οπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ η συζήτηση για την εκπαίδευση θα έχει θέμα: «Αντίσταση στη διάλυση της δημόσιας Παιδείας – Υπερασπιζόμενοι το μέλλον των επόμενων γενιών».
Στην συγκεκριμένη συζήτηση εισηγήσεις θα παρουσιάσουν και εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, συμβάλλοντας, όπως σημειώνεται, στον προβληματισμό που θα αναπτυχθεί και στην ανταλλαγή κινηματικών εμπειριών στις χώρες της Ευρώπης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και περικοπών.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk