Σκοπούλη εναντίον Πατούλη

«Φουντώνει» η διαμάχη της υφυπουργού Υγείας κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργου Πατούλη.

«Φουντώνει» η διαμάχη της υφυπουργού Υγείας κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργου Πατούλη. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Πατούλης με την οποία ζητούσε την παραίτηση της υφυπουργού.

Στην ανακοίνωση μιλούσε, μεταξύ άλλων, για «τον κίνδυνο που διατρέχει η Δημόσια Υγεία από τη «Διοίκηση Σκοπούλη»», και ανέφερε «ότι η Δημόσια Υγεία δε μπορεί άλλο να βρίσκεται στα χέρια άσχετων, αδιάφορων και επικίνδυνων καιροσκόπων».
Η υφυπουργός Υγείας απάντησε την Παρασκευή με εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία στην οποία αναφέρει: «Οι περιεχόμενοι υβριστικοί και καταφρονητικοί χαρακτηρισμοί, «άσχετοι», «αδιάφοροι και επικίνδυνοι καιροσκόποι», προσβάλλουν απρόκλητα και κατά τρόπο βάναυσο την τιμή και την υπόληψή της, το κύρος και την αξιοπρέπεια της ως ατόμου και ως επιστήμονα, αποδίδοντας σε εκείνη ιδιότητες που κατάφωρα απάδουν προς την ηθική, κοινωνική, επιστημονική και θεσμική υπόσταση και αξία της».
Η υφυπουργός επισημαίνει ότι «(…) ο κ. Πατούλης όχι μόνο χρησιμοποίησε τον ιστότοπο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αλλά ταυτόχρονα κατά τρόπο παράνομο και καταχρηστικό, εκμεταλλευόμενος την έτερη ιδιότητά του ως Δημάρχου Αμαρουσίου, απέστειλε ηλεκτρονικά σε όλο το δίκτυο των μελών της ΚΕΔΕ, την ως άνω υβριστική ανακοίνωση, προφανώς για λόγους πολιτικής προπαγάνδας».
Τέλος, η κυρία Σκοπούλη, ζητεί από τον κ. Πατούλη «εντός τριών εργάσιμων ημερών να ανακαλέσει με έγγραφη ανακοίνωσή του που θα αναρτηθεί και θα διανεμηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως και η υβριστική από 02/6/2013 ανακοίνωση, τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης να απέχει στο μέλλον από ανάλογες εκφράσεις, χαρακτηρισμούς και ύβρεις».
Αντ’ αυτού, λίγη ώρα αργότερα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι «εδώ και καιρό έχει ζητήσει την αποπομπή της ΚΑΣ Φ. Σκοπούλη από τη θέση της Υφυπουργού Υγείας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που διατρέχει η Δημόσια Υγεία».
Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Πατούλης σημειώνει ότι «ουδέποτε αμφισβήτησε την επιστημονική επάρκεια της κ. Φ. Σκοπούλη, αλλά κατέδειξε μόνο την πολιτική της ανεπάρκεια που ωθεί τη Δημόσια υγεία σε αδιέξοδο όλο και πιο βαθιά. Αυτός είναι ο λόγος», προσθέτει, «που ζητούμε την άμεση αντικατάστασή της. Κάποια στιγμή ίσως αντιληφθεί ότι οι πολιτικοί κρίνονται από την αποτελεσματικότητά τους και την ικανότητά τους να παράγουν έργο κι αποτελέσματα, κι όχι στις δικαστικές αίθουσες».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk