Προετοιμασία για το καλοκαίρι

Εφθασε το καλοκαίρι και όλες οι γυναίκες θέλουν να τις βρει σε καλή κατάσταση και φόρμα τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

Εφθασε το καλοκαίρι και όλες οι γυναίκες θέλουν να τις βρει σε καλή κατάσταση και φόρμα τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Eνωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, προτείνει δύο από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες, μία για το πρόσωπο και μία για το σώμα, για να βγείτε στις παραλίες πιο όμορφες και πιο αδύνατες.
Αυτόλογη μεσοθεραπεία για αναζωογόνηση της επιδερμίδας του προσώπου
Πρόκειται για μέθοδο της αισθητικής ιατρικής η οποία έχει πολλαπλή δράση ως προς την αναζωογόνηση των ιστών του προσώπου. Εφαρμόζεται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, των ρυτίδων του προσώπου, της σύσφιξης του χαλαρωμένου δέρματος, της καταπολέμησης της κυτταρίτιδας, καθώς και για την αντιμετώπιση άλλων αισθητικών προβλημάτων, όπως είναι οι ουλές, η αλωπεκία και η τριχόπτωση.
Πώς εφαρμόζεται
Ο γιατρός αρχικά πραγματοποιεί αιμοληψία των 10 ml από μία περιφερική φλέβα. Στη συνέχεια, γίνεται φυγοκέντριση του αίματος με σκοπό τον διαχωρισμό του πλάσματος, συμπεριλαμβανομένων των αιμοπεταλίων, από τα έμμορφα στοιχεία του αίματος. Με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας εγχύει το PRP στην υπό θεραπεία περιοχή. Πρόκειται για μία μη επεμβατική θεραπεία, σύντομη και ανώδυνη, που δεν αφήνει σημάδια.
Αποτελέσματα και διάρκεια
Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με PRP διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παραδοσιακή μεσοθεραπεία και τα αποτελέσματά της είναι εμφανή ως και 12 μήνες μετά. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης θεραπείας θεωρούνται σχεδόν μόνιμα.
Προσφέρει καταπολέμηση των ρυτίδων, αύξηση της σφρηγιλότητας του δέρματος και ενδογενή ενυδάτωσή του, καθώς και αύξηση της ελαστικότητας και της λάμψης του.
Λιπογλυπτική σώματος: μια θεραπεία για πολλά σημεία του σώματος που προσφέρει αδυνάτισμα, σύσφιξη και γλυπτική σώματος.
Με αυτή τη μέθοδο «διαλύονται» τα λιποκύτταρα μέσω της ενέργειας των ραδιοσυχνοτήτων. Προκαλείται ταυτόχρονη αιμόσταση στα αιμοφόρα αγγεία, η οποία μειώνει την αιμορραγία, τις μετεγχειρητικές εκχυμώσεις και τα τραυματικά οιδήματα που σχετίζονται με την παραδοσιακή τεχνική λιποαναρρόφησης. Κατά την εφαρμογή της μεθόδου, η ενέργεια που διοχετεύεται μέσω των ραδιοσυχνοτήτων RF έχει εξελιχθεί προκειμένου να θερμαίνει απευθείας τα υποδόρια στρώματα της επιδερμίδας, από μέσα προς τα έξω, γεγονός που αποτελεί και βασικό στόχο για να επιτευχθεί η δερματική σύσφιξη.
Μέσω μιας εσωτερικής κάνουλας η ενέργεια RF μεταφέρεται σε ένα εξωτερικό ηλεκτρόδιο με αποτέλεσμα την αιμόσταση του λίπους, των αγγείων και του ινώδους ιστού. Παράλληλα, επιφέρεται ελεγχόμενη και προοδευτική θέρμανση της δομής του υποδόριου μαλακού ιστού και αναρρόφηση αυτού, όπου έχει ήδη προκληθεί αιμόσταση.
Ο ιστός που έχει υποβληθεί σε αιμόσταση και ρευστοποίηση αναρροφάται, ενώ η αύξηση της θερμοκρασίας της δομής του υποδόριου μαλακού ιστού έχει αποτέλεσμα την πολύ σημαντική σύσφιξη και αναδιαμόρφωση της περιοχής.
Ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα που διαθέτει το εν λόγω σύστημα είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγάλες περιοχές μέσα σε πολύ λιγότερο χρόνο συγκριτικά με τις συσκευές laser λιποαναρρόφησης. Οι περιοχές θεραπείας περιλαμβάνουν την κοιλιά, τους γοφούς, τους γλουτούς, τους μηρούς, το εσωτερικό των γονάτων, τους βραχίονες κι άλλες περιοχές όπου υπάρχει περιττή συσσώρευση λίπους. Ταυτόχρονα αποτελεί μια ασφαλή, γρήγορη, σχεδόν αναίμακτη και ανώδυνη λύση, ιδανική για τη διαμόρφωση της σιλουέτας.
Οσοι υποβάλλονται σε αυτή τη θεραπεία μπορούν να επιστρέψουν αμέσως μετά σπίτι τους και σιγά-σιγά, μέσα στις επόμενες ημέρες, να επανέλθουν σταδιακά στις καθημερινές τους δραστηριότητες, αποφεύγοντας τουλάχιστον κατά τις πρώτες ημέρες την έντονη σωματική άσκηση. Είναι απαραίτητο για δύο ως τέσσερις εβδομάδες μετά να φορούν έναν ελαστικό κορσέ.
Τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν αμέσως ορατά, με σταδιακή βελτίωση, για διάστημα 6-12 εβδομάδων, μετά το τέλος της θεραπείας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk