«Ομάδες Προλεταριακής Αυτοάμυνας» πίσω από τρεις εμπρησμούς

Τα μέλη της οργάνωσης «Ομάδες Προλεταριακής Αυτοάμυνας» ανέλαβαν με προκήρυξη που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για τους πρόσφατους εμπρησμούς στο ΙΟΒΕ, στο παράρτημα του υπουργείου Περιβάλλοντος και στο γραφείο του Γ. Σούρλα.
Εξηγώντας γιατί επέλεξαν τους συγκεκριμένους στόχους ανέφεραν ότι «χτύπησαν» το ΙΟΒΕ και το παράρτημα του υπουργείου Περιβάλλοντος «σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Ιερισσού και της Μ. Παναγιάς Χαλκιδικής που για μήνες αντιστέκονται στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού στην περιοχή τους. […] Τόσο το ΥΠΕΧΩΔΕ όσο και το ΙΟΒΕ (του οποίου γενικός διευθυντής διετέλεσε και ο σημερινός υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας) είναι υπεύθυνα για το σχεδιασμό και την οργάνωση του ξεπουλήματος και της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου».

Για το πολιτικό γραφείο του κ. Σούρλα ανέφεραν ότι «οι πολιτικοί εκπρόσωποι του Υπ. Δικαιοσύνης και οι δικαστές είναι υπεύθυνοι για την άγρια καταστολή των διαδηλώσεων, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των εργατικών αγώνων (συνεχείς επιστρατεύσεις απεργών), για τα βασανιστήρια και τους ξυλοδαρμούς που υφίστανται εκατοντάδες κρατούμενοι από ομάδες ΕΚΑΜιτών που εισβάλλουν στις φυλακές».
Κάνουν αναφορά ακόμη και στο θέμα της απαγωγής του πολιτικού πρόσφυγα Bulut Yayla λέγοντας πως τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης είναι υπεύθυνα για αυτό.
Παράλληλα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον εξεγερμένο, όπως λένε, τουρκικό λαό και σημειώνουν, σχετικά με τις εμπρηστικές επιθέσεις, ότι «πήραμε κάθε δυνατό μέτρο ώστε αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ατυχήματος και ζητάμε συγγνώμη από τους δύο ενοίκους για την ταραχή που προκλήθηκε».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk