Μια πριμαντόνα στο Facebook

Η Τζόις ΝτιΝτονάτο είναι σήμερα μία από τις πιο διάσημες λυρικές τραγουδίστριες του κόσμου. Η 44χρονη αμερικανίδα μεσόφωνος που πρόσφατα αποθεώθηκε ως «Donna del Lago» του Ροσίνι στο Κόβεντ Γκάρντεν, εκτός από δεξιοτέχνης του μπελκάντο, διαπρέπει και ως…

Η Τζόις ΝτιΝτονάτο είναι σήμερα μία από τις πιο διάσημες λυρικές τραγουδίστριες του κόσμου. Η 44χρονη αμερικανίδα μεσόφωνος που πρόσφατα αποθεώθηκε ως «Donna del Lago» του Ροσίνι στο Κόβεντ Γκάρντεν, εκτός από δεξιοτέχνης του μπελκάντο, διαπρέπει και ως… δεξιοτέχνης των social media. «Online» σε καθημερινή σχεδόν βάση, αναρτά φωτογραφίες που τραβά ή ίδια (από τα παρασκήνια των θεάτρων όπου εμφανίζεται αλλά και από τις πόλεις που επισκέπτεται) και επικοινωνεί με τους θαυμαστές της μέσα από το Twitter και το Facebook, παντρεύοντας επιτυχώς το κατά πολλούς «πεπαλαιωμένο μελόδραμα» (άδικος και άστοχος βεβαίως ο χαρακτηρισμός για ένα τόσο σημαντικό είδος τέχνης) με τη σύγχρονη τεχνολογία.
Αυτή μάλιστα τη φορά η σταρ έκανε ένα βήμα μπροστά. Οταν η δισκογραφική εταιρεία της, η Virgin/EMI, αποφάσισε να γιορτάσει τα 10 χρόνια της συνεργασίας τους με ένα ολοκαίνουργιο διπλό CD που θα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, εκείνη μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook ζήτησε από τους φίλους της να προτείνουν τον τίτλο του άλμπουμ και τις άριες που θεωρούν ότι πρέπει να περιλαμβάνει, καθώς και να της στείλουν φωτογραφίες και κειμενάκια που θα χρησιμοποιηθούν στο βιβλιαράκι που θα το συνοδεύουν… Είναι η πρώτη φορά που ένα ρεσιτάλ όπερας στήνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου μέσα από μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που η ΝτιΝτονάτο αλλά και το κοινό της μοιάζει να το διασκεδάζουν πολύ. Αναμένουμε με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα.
* Η μεσόφωνος Τζόις ΝτιΝτονάτο στη θριαμβευτική εμφάνισή της με την όπερα του Ροσίνι «La Donna del Lago» στο Κόβεντ Γκάρντεν στις 27 Μαΐου 2013.

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 5 Ιουνίου 2013

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media