Ανοδική πορεία για τη Λουξ

Αύξηση 14% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της βιομηχανίας αναψυκτικών Λουξ με έδρα την Πάτρα το 2012 και διαμορφώθηκε στα 25 εκατ. ευρώ, έναντι 21,9 εκατ. ευρώ το 2011

Αύξηση 14% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της βιομηχανίας αναψυκτικών Λουξ με έδρα την Πάτρα το 2012 και διαμορφώθηκε στα 25 εκατ. ευρώ, έναντι 21,9 εκατ. ευρώ το 2011. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρείας, η τάση αυτή θα διατηρηθεί και το τρέχον έτος με τις πωλήσεις να αυξάνονται σε ποσοστό 10% – 15%, ενώ παράλληλα θα διατηρηθεί και η κερδοφορία.
Οι τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρείας παραμένουν μηδενικές, ενώ την τελευταία πενταετία έχουν υλοποιηθεί παραγωγικές επενδύσεις ύψους 12,7 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενες αποκλειστικά από ίδια κεφάλαια.
Παράλληλα βρίσκεται κοντά στην υλοποίηση επένδυσης ύψους 33 εκατ. ευρώ, μετά από σχετική έγκριση που έλαβε για τη δημιουργία γραμμής παραγωγής καινοτόμων προϊόντων στο Αίγιο.
Πέραν της δραστηριοποίησης της στην ελληνική αγορά, η Λουξ που ανήκει στην οικογένεια Μαρλαφέκα πραγματοποιεί ήδη εξαγωγές στην Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο, Αλβανία, Ελβετία, Αυστραλία, Η.Π.Α., Καναδά, Παναμά και Κίνα. Επίσης, η εταιρεία έχει στραφεί πρόσφατα στην αγορά των Αραβικών Εμιράτων, Ισραήλ και Ουκρανίας όπου η ζήτηση στα εισαγόμενα προϊόντα είναι μεγάλη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία