Με την κωμωδία «Ωχ! Τι κόσμος γιαγιά!» («A mad world my masters») του Μπάρυ Κηφ που ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στα μέσα Ιουνίου, η ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη επιστρέφει στα αθηναϊκά καλλιτεχνικά δρώμενα.
Μετά από οκτώ χρόνια και ύστερα από μια εκ βάθρων ανακαίνιση, η πάλαι ποτέ ταράτσα του Γιώργου Λεμπέση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ζωντανεύει από τον Τάσο Ιορδανίδη και την νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής του Teatro.
Πρόκειται για ένα έργο που φέρνει επί σκηνής δύο οικογένειες, μια φτωχή που ζει στήνοντας κομπίνες με κοκορομαχίες και μια πλούσια, την οποία εκπροσωπεί ένας σεξομανής και διεφθαρμένος πολιτικός. Ανάμεσά τους ένας σκανδαλοθήρας δημοσιογράφος, ένας πληρωμένος αστυνομικός που θέλει απεγνωσμένα ένα δάνειο κι άλλοι αφελείς, ξεπεσμένοι και αλκοολικοί ήρωες. Ενα στημένο ατύχημα θα τους ενώσεις, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ΄80…
Ο βρετανός σατιρικός συγγραφέας Μπάρυ Κηφ διασκεύασε το ομότιτλο έργο του Τόμας Μίντλετον που γράφτηκε το 1605. Μεταφέρει τα πρόσωπα και τις καταστάσεις στη δεκαετία του 1980 και αξίζει να ειπωθεί ότι η πρώτη απόπειρα διασκευής του απαγορεύτηκε ως «ακραία» και «επικίνδυνη».
Στην παράσταση παίζουν η Άννα Παναγιωτοπούλου και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Τάσος Ιορδανίδης, η Σοφία Φαραζή, ο Ορέστης Τζιόβας, ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ο Σταύρος Σβήγκος, η Τερέζα Γριμάνη, ο Μιχάλης Τιτόπουλος. Τη μετάφραση υπογράφει ο Ερρίκος Μπελιές, τη σκηνοθεσία η Θάλεια Ματίκα, τη μουσική και τη μουσική επιμέλεια έχει ο Παναγιώτης Τσεβάς, τα σκηνικά η Γκάι Στεφάνου, τα κοστούμια η Μάρλι Αλειφέρη και τους φωτισμούς ο Μπάμπης Αρωνης.
Η πρεμιέρα προγραμματίζεται να δοθεί στις 15 Ιουνίου.