Μικρά σουβλάκια ξιφία µε σάλτσα εσπεριδοειδών

ΥΛΙΚΑ (για 25 µίνι σουβλάκια)

Για τα σουβλάκια

κιλό φιλέτο ξιφία, κοµµένο σε κύβους

3-4 µεγάλες πράσινες πιπεριές, κοµµένες σε κύβους

½ κιλό µέτρια ντοµατίνια cherry, ολόκληρα

Για τη µαρινάδα

2 κ.γ. ξύσµα λάιµ (µοσχολέµονου)

2 κ.γ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου

1 κ.γ. ξύσµα πορτοκαλιού, ακέρωτου

2 κ.σ. φρέσκο χυµό πορτοκαλιού

2 κ.σ. φρέσκο χυµό λάιµ

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδου, λιωµένη

αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα εσπεριδοειδών

50 ml χυµός λάιµ

50 ml χυµός πορτοκαλιού

50 ml χυµός λεµονιού

50 ml µέλι

500 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεµµυδάκια, το λευκό µέρος, ψιλοκοµµένα

250 γρ. ντοµάτα, κοµµένη σε µικρά καρέ

2 κ.σ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκοµµένο

2 κ.σ. κάππαρη, ξαρµυρισµένη και ψιλοκοµµένη

αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µπολ αναµειγνύουµε όλα τα υλικά της µαρινάδας. Ρίχνουµε µέσα το ψάρι και ανακατεύουµε καλά, ώστε να εµποτιστεί από το µείγµα. Αφήνουµε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Σε άλλο µπολ ρίχνουµε τους χυµούς των εσπεριδοειδών και το µέλι και ανακατεύουµε µε το σύρµα, προσθέτοντας το λάδι σε ροή κορδονιού, έως ότου δέσει η σάλτσα. Προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, την ντοµάτα, τον µαϊντανό, το κόλιαντρο, την κάππαρη και ανακατεύουµε, δοκιµάζοντας το αλάτι και το πιπέρι.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στο γκριλ. Περνάµε 3-4 κοµµάτια ψαριού σε καλαµάκια, εναλλάξ µε τα ντοµατίνια και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουµε και ψήνουµε γυρίζοντας απ’ όλες τις πλευρές, ώσπου να πάρουν χρώµα. Βγάζουµε από τον φούρνο, περιχύνουµε µε τη σάλτσα και σερβίρουµε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk