Σάλος στη Βραζιλία για τις «χαρούμενες πόρνες»

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας απέρριψε μία καμπάνια για τον έλεγχο των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων με τον αμφιλεγόμενο τίτλο «Είμαι χαρούμενη που είμαι πόρνη».

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας απέρριψε μία καμπάνια για τον έλεγχο των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων με τον αμφιλεγόμενο τίτλο «Είμαι χαρούμενη που είμαι πόρνη». Το μήνυμα ήταν τμήμα ενός ενημερωτικού προγράμματος που, μεταξύ άλλων, αποσκοπούσε στο να πλήξει την προκατάληψη εναντίον των ιερόδουλων .
Ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας Αλεξάντερ Παντίλα δήλωσε πως ουδέποτε έδωσε την έγκριση του για τον τίτλο αυτό. «Δε νομίζω πως αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στείλει το υπουργείο. Οσο παραμένω υπουργός, μια διαφήμιση σαν και αυτή δεν θα αποτελέσει μέρος της καμπάνιας μας» είπε. Και εξήγησε ότι η επίμαχη φράση αναρτήθηκε κατά λάθος στο ίντερνετ, ότι δηλαδή «χρησιμοποιήθηκε δοκιμαστικά στη ιστοσελίδα του υπουργείου ενώ δεν προοριζόταν για δημοσίευση».
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει αποσπάσει θετικά σχόλια για την καμπάνια της κατά του AIDS, η οποία περιλαμβάνει την διανομή δωρεάν προφυλακτικών και μία ρεαλιστική προσέγγιση στο ζήτημα, δεδομένου μάλιστα του ότι ο ρωμαιοκαθολικισμός έχει ισχυρά ερείσματα στον πληθυσμό.
Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που καμπάνια του υπουργείου Υγείας προκαλεί κριτική. Πέρυσι το υπουργείο δημοσίευσε ένα βίντεο σχετικό με φεστιβαλικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του καρναβαλιού, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ένα γκέι ζευγάρι.
Η τρέχουσα καμπάνια σχετικά με την ενημέρωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα θα πραγματοποιηθεί χωρίς την αναφορά σε «χαρούμενες πόρνες». Ο τελικός τίτλος της καμπάνιας θα είναι «Δεν ντρέπομαι που χρησιμοποιώ προφυλακτικό».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk