Πακιστάν: Ζητά να σταματήσουν οι επιθέσεις από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα

Ο νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ ζήτησε την Τετάρτη να σταματήσουν οι επιθέσεις από τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα (drones). «Αυτή η εκστρατεία πρέπει να τελειώσει» δήλωσε ο Ναουάζ Σαρίφ στην πρώτη ομιλία του ως πρωθυπουργού ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

«Σεβόμαστε την κυριαρχία των άλλων και θα πρέπει κι αυτοί να σέβονται τη δική μας και την ανεξαρτησία μας. Αυτή η εκστρατεία πρέπει να τελειώσει» δήλωσε ο Σαρίφ αναφορικά με τα πυρά από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα (drones).

Η αμερικανική εκστρατεία με πυρά από μη επανδρωμένα αεροπλάνα στις βορειοδυτικές περιοχές του Πακιστάν όπου ζουν φυλές και από τα τέλη του 2001 βρίσκουν καταφύγιο ισλαμιστές αντάρτες άρχισε το 2004 αλλά εντάθηκε από το 2008 και έγινε ένα από τα κύρια εργαλεία της στρατιωτικής εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Ομπάμα.

Από τον Αύγουστο του 2008, σχεδόν 300 βομβαρδισμοί από μη επανδρωμένα αεροπλάνα στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν ισλαμιστές μαχητές, σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές.

Παρόλο που η Ουάσινγκτον υποστηρίζει πως οι επιθέσεις αυτές είναι ακριβείς, προκαλούν θύματα μεταξύ των αμάχων και τροφοδοτούν ισχυρά αντιαμερικανικά αισθήματα στη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk