ΠΑΟΚ: Ο Ιβάν Σαββίδης παίζει το χαρτί… Μελισσανίδη

Ταξίδι στην Αθήνα πραγματοποίησε σήμερα ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης προκειμένου να συναντηθεί με κυβερνητικά στελέχη ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των χρεών της εταιρείας προς το Δημόσιο.

Ταξίδι στην Αθήνα πραγματοποίησε σήμερα ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης προκειμένου να συναντηθεί με κυβερνητικά στελέχη ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των χρεών της εταιρείας προς το Δημόσιο.

Ως γνωστόν ο κ. Σαββίδης έχει προτείνει την αποπληρωμή του πρωτογενούς χρέους (11 εκατ. ευρώ) και αιτηθεί την αφαίρεση των προσαυξήσεων που εκτοξεύουν το συνολικό χρέος στα (περίπου) 30 εκατ. ευρώ!

Μέσω επιστολής προς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ο ΠΑΟΚ δείχνει αποφασισμένος να σκληρύνει τη θέση του και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάλλαξής του σε ερασιτεχνικό σωματείο μέσω της εταιρικής πτώχευσής του, γεγονός το οποίο συνεπάγεται ότι το Δημόσιο θα χάσει όλα τα οφειλόμενα.

Αναλυτικά η επιστολή προς τον πρωθυπουργό:

«Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Θα θέλαμε με την παρούσα να επανέλθουμε στο θέμα των οφειλών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Ελληνικό Δημόσιο. Ήδη με προγενέστερη αλληλογραφία τόσο προς εσάς, όσο και με προτάσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών, τις οποίες και επισυνάπτουμε, είχατε ενημερωθεί αναλυτικά για το ζήτημα και είχαν υποβληθεί συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή του.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατή η επίλυση του θέματος με τρόπο που να ανταποκρίνεται στην επιχειρηματική λογική και στις κρατούσες οικονομικές συνθήκες. Θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι από την πλευρά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην οριστική επίλυση του ζητήματος με άμεση καταβολή του συνόλου της πρωτογενούς οφειλής (εκτιμάται σε ποσό περί τα 11.000.000 ευρώ).

Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση μη εύρεσης ρεαλιστικής λύσης η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

• θα αντιμετωπίσει σοβαρότατο πρόβλημα ρευστότητας με αποτέλεσμα την αδυναμία να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις της,

• θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις,

• θα περιορίσει σημαντικά την οικονομική της δραστηριότητα,

• θα αντιμετωπίσει και το ενδεχόμενο μετατροπής της σε ερασιτεχνικό σωματείο με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέσεις εργασίας και οικονομική δραστηριότητα.

• Το Ελληνικό Δημόσιο θα στερηθεί σημαντικά έσοδα (στην τελευταία οικονομική χρήση καταβλήθηκε σε αυτό συνολικό ποσό περίπου 10.000.000 ευρώ).

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε την υιοθέτηση του αιτήματός μας το συντομότερο δυνατό, ώστε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να είναι σε θέση να προγραμματίσει την ομαλή λειτουργία της στο άμεσο μέλλον.

Με εκτίμηση για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

ΖΗΣΗΣ ΒΡΥΖΑΣ

Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Αθλητισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk