ΠΑΟ: Γιατί οι Πράσινοι επιθυμούν επιστροφή στη Λεωφόρο

Το δίλημμα που έθεσε πρόσφατα η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» προς τους φίλους της ομάδας αν προτιμούν ως έδρα του Τριφυλλιού το γήπεδο της Λεωφόρου ή τον Βοτανικό κατέδειξε ότι οι Πράσινοι επιθυμούν κατά συντριπτική πλειοψηφία επιστροφή στις ρίζες του συλλόγου.

Το δίλημμα που έθεσε πρόσφατα η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» προς τους φίλους της ομάδας αν προτιμούν ως έδρα του Τριφυλλιού το γήπεδο της Λεωφόρου ή τον Βοτανικό κατέδειξε ότι οι Πράσινοι επιθυμούν κατά συντριπτική πλειοψηφία επιστροφή στις ρίζες του συλλόγου. Το ιστορικό «Απ. Νικολαΐδης» συγκέντρωσε το 83,3% των ψήφων έναντι μόλις 16,7% που επέλεξε Βοτανικό. Το αποτέλεσμα του «δημοψηφίσματος» πάντως ήταν αναμενόμενο, καθώς από τη μία υπάρχει το «σπίτι» των Πρασίνων και από την άλλη ένα γήπεδο που υφίσταται μόνο ως μακέτα. Πώς λοιπόν ο απλός φίλος της ομάδας θα επέλεγε ένα πρότζεκτ που έχει μείνει επί χρόνια στα χαρτιά και το οποίο μοιάζει να ναυαγεί οριστικά, λόγω της αδυναμίας τόσο της ΠΑΕ όσο και του Δήμου Αθηναίων να χρηματοδοτήσει το έργο, από τον χώρο όπου έχουν γαλουχηθεί γενιές και γενιές Παναθηναϊκών;
Προφανώς αυτό που αναζητούσαν περισσότερο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με το εν λόγω γκάλοπ ήταν μια επιβεβαίωση και μια ψήφο εμπιστοσύνης από τον πυρήνα των οπαδών του Τριφυλλιού για την προαποφασισμένη επιστροφή της ομάδας στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και την παραμονή της εκεί τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία.
Η απόφαση για τον… επαναπατρισμό στο «Απ. Νικολαΐδης» ελήφθη από τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιάννη Αλαφούζο στα μέσα της περασμένης σεζόν.
Το ασύμφορο κόστος του ΟΑΚΑ (περί το 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως), οι χαμηλές πωλήσεις στα εισιτήρια καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν (ο μέσος όρος κυμάνθηκε στις 8.000) και η έλλειψη μιας ισχυρής έδρας αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους που ώθησαν τους Πράσινους στο ιστορικό come back.
Ηδη έχει τοποθετηθεί ο νέος χλοοτάπητας, για τον οποίο οι Πράσινοι καυχώνται ότι είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα, ενώ προχωρούν και τα απαραίτητα έργα συντήρησης στις εξέδρες λόγω της μεγάλης παλαιότητας του γηπέδου. Παράλληλα γίνονται βελτιωτικά έργα και στις κεντρικές θύρες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πιο ακριβών εισιτηρίων, ενώ προς ικανοποίηση των οργανωμένων οπαδών δημιουργείται και μια ενιαία Θύρα 13, με την αφαίρεση του χωρίσματος στις θύρες 13-14.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοικούντων την ΠΑΕ πέντε είναι τα βασικά οφέλη για το Τριφύλλι:

Ισχυρή έδρα: Εν αντιθέσει προς το «παγερό» και αχανές ΟΑΚΑ, η Λεωφόρος αποτελεί τον ορισμό της έδρας-«καμίνι», καθώς, ακόμη κι όταν δεν γεμίζει, η μικρή απόσταση των εξεδρών από τον αγωνιστικό χώρο «πνίγει» τον αντίπαλο.

Χαμηλό κόστος: Στο Τριφύλλι υπολογίζουν ότι από τη χρήση του γηπέδου ετησίως θα έχουν όφελος μεγαλύτερο του 1,5 εκατ. ευρώ.

Συσπείρωση οπαδών: Η επιστροφή στη γειτονιά όπου γεννήθηκε και γιγαντώθηκε ο Παναθηναϊκός θα συσπειρώσει ξανά τους οπαδούς γύρω από την ομάδα, κάτι στο οποίο θα συμβάλει και η δημιουργία ενός ενιαίου πετάλου στην ιστορική Θύρα 13.

Ενίσχυση Ερασιτέχνη ΠΑΟ: Μολονότι ακόμη δεν έχει βρεθεί η «χρυσή τομή» στις διαπραγματεύσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την αποκαλούμενη «μάνα του λόχου», θεωρείται βέβαιο ότι ο Αθλητικός Ομιλος, ο οποίος φυτοζωεί λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, θα έχει σαφώς μεγαλύτερα οφέλη σε επίπεδο εσόδων.

Πίεση προς την Πολιτεία: Το περίφημο νομοσχέδιο της Διπλής Ανάπλασης φέρνει τον Παναθηναϊκό σε δύσκολη θέση, καθώς σε βάθος πενταετίας υπάρχει ο κίνδυνος κατεδάφισης του γηπέδου της Λεωφόρου. Με τη χρήση του γηπέδου ωστόσο οι Πράσινοι αποκτούν το πλεονέκτημα πως δύσκολα θα… τολμήσει κάποιος να τους ξεσπιτώσει.
Η Λεωφόρος πάντως δεν παύει να είναι ένα απαρχαιωμένο γήπεδο. Γι’ αυτό και κατά πολλούς η επαναφορά των Πρασίνων εκεί, όσο μεγάλη συναισθηματική αξία κι αν έχει, αποτελεί πισωγύρισμα για έναν σύλλογο που θέλει να κάνει βήματα μπροστά.
Το ίδιο ισχύει και για τη μικρή χωρητικότητα των εξεδρών που μετά βίας θα ξεπερνά τις 15.500 θέσεις, την εξυπηρέτηση των φιλάθλων, των δημοσιογράφων, των αθλητών κλπ.
Δεδομένης όμως της παρούσας δύσκολης οικονομικής θέσης στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος, η επιστροφή στη Λεωφόρο φαίνεται ότι αποτελεί μονόδρομο…

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk