Ο Πλασκοβίτης «δίνει» τον Παπακωνσταντίνου και «καίει» τον εαυτό του

Ο κ. Ηλ. Πλασκοβίτης, παραδέχθηκε στη νέα κατάθεση ότι η επικοινωνία του με τις γαλλικές αρχές πριν την παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ δεν περιοριζόταν μόνο …σε τηλεφωνήματα αλλά και ότι έστειλε εμπιστευτικό έγγραφο στους γάλλους ομολόγους του κατ’ εντολή του κ. Παπακωνσταντίνου

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών επί των ημερών του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, κ. Ηλ. Πλασκοβίτης, παραδέχθηκε στη νέα κατάθεση που έδωσε ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής, ότι η επικοινωνία του με τις γαλλικές αρχές πριν την παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ δεν περιοριζόταν μόνο …σε τηλεφωνήματα, όπως είχε πει στην αρχική του κατάθεση, αλλά και ότι έστειλε εμπιστευτικό έγγραφο στους γάλλους ομολόγους του κατ’ εντολή του κ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να παράσχουν πληροφορίες για τους έλληνες καταθέτες του εξωτερικού.

Πρόκειται για το έγγραφο που προσκόμισε ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι κ. Κ. Χαλαστάνης και από το οποίο επιβεβαιώθηκε ότι υπήρχε επίσημος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ελληνικού και γαλλικού υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να φτάσουν στην ελληνική κυβέρνηση στοιχεία για τους μεγαλοκαταθέτες σε ελβετικές τράπεζες.

Ο κ. Πλασκοβίτης επιβεβαίωσε την ύπαρξη του επίμαχου εγγράφου δηλώνοντας ότι οι ενέργειές του αυτές έγιναν κατόπιν εντολής του τότε προϊσταμένου του. Όσον αφορά το περιβόητο ψηφιακό υλικό με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε καμία οπτική επαφή με το παραληφθέν cd το οποίο χειρίστηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Επιπλέον, φέρεται να είπε ότι τόσο το cd, όσο και το σχετικό έγγραφο που εστάλη με τη δική του υπογραφή στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών έπρεπε να είχαν πρωτοκολληθεί.

Στην εύλογη ερώτηση βουλευτών γιατί δεν πρωτοκολλήθηκε τουλάχιστον το δικό του έγγραφο, ο κ. Πλασκοβίτης σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε ότι αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να είχε κάνει η γραμματέας του, ενώ όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η γραμματέας του απάντησε πως δεν θυμάται. Αλλά και στην ερώτηση των βουλευτών γιατί δεν τα είπε όλα αυτά στην αρχική του κατάθεση, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών απάντησε πως «η ανάκληση μνήμης μετά από δυόμιση χρόνια μερικές φορές σε προδίδει». «Την προηγούμενη φορά δεν ανέτρεξα στα αρχεία μου πριν έρθω να καταθέσω. Αυτή τη φορά τα ήλεγξα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk