Λίστα Λαγκάρντ: καταθέτει ο Ηλ. Πλασκοβίτης για το νέο έγγραφο

Στις 6:30 το απόγευμα της Τετάρτης κλήθηκε να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης.

Στις 6:30 το απόγευμα της Τετάρτης κλήθηκε να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης.

Η κλήτευση του κρίθηκε αναγκαία από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής μετά την κατάθεση επιστολής του κ. Πλασκοβίτη, σύμφωνα με την οποία ζητούσε επίσημα από τις γαλλικές αρχές να βοηθήσουν ώστε να φθάσει η λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα.

Το έγγραφο κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο Έλληνας πρεσβευτής στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης που παρέλαβε το CD με τη λίστα Λαγκάρντ.

Η επιστολή με την υπογραφή του κ. Πλασκοβίτη έχει ημερομηνία 23/10/2010, είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα και απευθύνεται προς το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Στο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Σε συνέχεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον κ. J. Fenet θα θέλαμε να υποβάλουμε προς τις γαλλικές αρχές ένα αίτημα προκειμένου να αρυσθούμε πληροφόρηση σχετικά με τραπεζικές καταθέσεις που ανήκουν σε Έλληνες πολίτες και εταιρείες σε Ελβετικές Τράπεζες. Αντιλαμβανόμεθα ότι οι γαλλικές αρχές έχουν στην κατοχή τους παρόμοια πληροφόρηση, που έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ελληνικές φορολογικές αρχές.

»Το αίτημα αυτό βασίζεται στις σχετικές διατάξεις που αφορούν στην αμοιβαία βοήθεια από τις Αρμόδιες Αρχές των Κρατών Μελών στον τομέα της άμεσης φορολόγησης (Οδηγία 77/799/EEC, ως ισχύει) καθώς και στη διμερή Συμφωνία της Ελλάδος και της Γαλλικής Δημοκρατίας για την Αποφυγή της Διπλής Φορολόγησης.

»Όλες οι πληροφορίες θα τύχουν εμπιστευτικής μεταχείρισης από τις ελληνικές φορολογικές αρχές στον αγώνα εναντίον της φοροδιαφυγής και σε συμφωνία με τη γαλλική φορολογική αρχή».

Να σημειωθεί ότι στην κατάθεσή του στον Προανακριτική Επιτροπή στις 31 Ιανουαρίου 2013, ο κ. Πλασκοβίτης είχε αναφέρει ότι έκανε τηλεφωνικές προσπάθειες για να έρθει η λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk