Δίκη Τσοχατζόπουλου: Μπρα ντε φερ ανάμεσα στους κατηγορούμενους Αστέριο Οικονομίδη και Νικόλαο Ζήγρα

Δεν υπάρχει επιστροφή 14,7 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία Drumilan στη ρωσική Antey, τόνισε κατηγορηματικά προς το δικαστήριο ο μάρτυρας κ. Παναγιώτης Βλάχος, που εξετάζεται την Τετάρτη, από την υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Δεν υπάρχει επιστροφή 14,7 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία Drumilan στη ρωσική Antey, τόνισε κατηγορηματικά προς το δικαστήριο ο μάρτυρας κ. Παναγιώτης Βλάχος, που εξετάζεται την Τετάρτη, από την υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Την επιστροφή είχε χρησιμοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες ως όπλο ο συνήγορος του πρώην υπουργού, Γιάννης Παγορόπουλος, προκειμένου να καταρρίψει τα περί χρυσής μίζας και δωροδοκίας.

Η επιστροφή δεν γίνεται στην Antey, γίνεται στην Drumilαn Offset στη Ρωσία, σημείωσε ο κ. Βλάχος, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα 35 εκατ. ελβετικά φράγκα τα λαμβάνει ο Ζήγρας. Δεν υπάρχει στοιχείο που να δείχνει επιστροφή».
Η δίκη διεκόπη ακολούθως προσωρινά, ύστερα και από το μπρα ντε φερ ανάμεσα σε δύο κατηγορούμενους τον Αστέριο Οικονομίδη (της Arcon) και τον Νικόλαο Ζήγρα, εξάδελφο του πρώην υπουργού, κατά την εξέταση του μάρτυρα Ευάγγελου Κάτσανου, ενοικιαστή του ακινήτου επί της Κεφαλληνίας 45, το οποίο αγοράστηκε από την Torcaso.
Πυρήνας της αντιδικίας η σχέση του Οικονομίδη μετον Άκη Τσοχατζόπουλο, κοντινή κατά τον Ζήγρα, ενώ από την πλευρά Οικονομίδη, το παιχνίδι Ζήγρα για λογαριασμό δικό του.
Ο μάρτυρας, πάντως, μίλησε για κουτσομπολιά της εποχής εκείνης που παρέπεμπαν στην οικογένεια Τσοχατζόπουλου, που αγόραζε τότε στη γειτονιά (η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή είχε αγοράσει το απέναντι ακίνητο), ενώ έκανε λόγο για τις πιέσεις που δεχόταν (συνεχείς ελέγχους ΣΔΟΕ, υγειονομικού, αστυνομίας), προκειμένου να αποχωρήσει από το ακίνητο (είχε μουσική σκηνή), αφότου αγοράστηκε από την Torcaso.
Παρά το γεγονός ότι χαρακτήρισε τον Ζήγρα «γενικό κουμανταδόρο» ο κ. Κάτσανος δεν δίστασε να δείξει τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως ιθύνοντα νου πίσω από την ιστορία.
«Μέσα μου πίστευα ότι όλα κινούνται από τον κ. Τσοχατζόπουλο» σημείωσε, ύστερα από σχετική ερώτηση του προέδρου κ. Χρήστου Κατσιάνη.
«Μαιευτικά βγήκε αυτό», σχολίασε σκωπτικά ο Λεωνίδας Κοτσαλής, συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου. «Είναι μια μέθοδος και αυτή», του απάντησε ο πρόεδρος.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική