Σόιμπλε: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα για να γίνει ανταγωνιστική

Μέσα από τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει πιο ανταγωνιστική, είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση τoυ κόμμματoς του (Χριστιανοδημοκράτες – CDU) στο Βερολίνo

Μέσα από τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει πιο ανταγωνιστική, είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση τoυ κόμμματoς του (Χριστιανοδημοκράτες – CDU) στο Βερολίνo.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι Πορτογαλία και Ιρλανδία είναι έτοιμες να αποκτήσουν το 2014 και πάλι πρόσβαση στις αγορές, ενώ η Ισπανία, όπως είπε, έχει γίνει πλέον πολύ πιο ανταγωνιστική.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο γερμανός υπουργός εκτίμησε ότι μέσα από τις δρομολογηθείσες μεταρρυθμίσεις η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει πιο ανταγωνιστική.

«Λειτουργεί καλά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε σχολιάζοντας την πορεία που έχουν χαράξει η γερμανική κυβέρνηση και η ΕΕ, δίνοντας στις χώρες της κρίσης «βοήθεια για αυτοβοήθεια», όπως είπε, συνοδεύοντας δηλαδή τη βοήθεια αυτή με την εκπλήρωση συγκεκριμένων όρων.

Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δημοσιονομική εξυγίανση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσουν τα κράτη της Ευρωζώνης, επανέλαβε επίσης ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας , μιλώντας σε συνέδριο μεσιτών στο Βερολίνο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αγοράς ακινήτων, ο γερμανός υπουργός διαβεβαίωσε ότι στην Γερμανία δεν υπάρχουν ενδείξεις πως σχηματίζεται «φούσκα ακινήτων», ενώ διευκρίνισε ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις των τιμών σημειώνονται σε συγκεκριμένες περιοχές και όχι στο σύνολο της χώρας.

Πάντως ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε για τον κίνδυνο τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού να δημιουργήσουν συνθήκες «φούσκας» στο μέλλον και κάλεσε τις κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk