Οταν ο καιρός έχει γυρίσματα μία φωτογραφική μηχανή, η ετοιμότητα του χειριστή της και κυρίως η ικανότητά του και η ανεπτυγμένη του αίσθηση για τη σύλληψη της εικόνας στη μοναδική χρονική στιγμή, που σε δευτερόλεπτα θα αλλάξει σε μία άλλη, οδηγούν σε λήψεις, που εύκολα κατατάσσονται στην κατηγορία της τέχνης.

Τα «Καιρικά φαινόμενα» του Γιώργου Παπαδόπουλου –Τετράδη, όπως ονομάζεται η ενότητα των φωτογραφιών του, που εκτίθενται από αύριο 6 Ιουνίου στην γκαλερί «Αστολάβος»(Ηροδότου 11, Κολωνάκι) αποτυπώνουν όντως τις αλλαγές που επιφέρουν στο φως, στην ευκρίνεια των πραγμάτων ή το αντίθετο στην διάχυση μέσα στην ομίχλη, στους υδρατμούς της γης, στην ορμή του αέρα, τα ατμοσφαιρικά φαινόμενα.

Αλλού έτσι, τα χρώματα μοιάζουν ακίνητα και η φωτογραφία γίνεται ένας πίνακας ζωγραφικής, αλλού η αίσθηση της κίνησης συμπαρασύρει τον θεατή στον στροβιλισμό του ανέμου κι αλλού μπορεί να αισθανθεί κανείς ακόμη και τη μυρωδιά του αλμυρού νερού.

Λήψεις από την Αθήνα,τη Μάνη, την Ολυμπία, την Υδρα,την Κεφαλονιά, την Μεσσηνία, το Καστελόριζο,την Ικαρία, την Ιο,την Νάξο,το Μεσολόγγι,τα Ζαγοροχώρια και άλλα μέρη της Ελλάδας αποτελούν το υλικό της έκθεσης, που υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος – Τετράδης (γνωστός και ως «Καιρός» της Ελευθεροτυπίας). Με τέσσερις ήδη ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και μία στη Βιέννη η φωτογραφία αποτελεί πλέον για τον ίδιο την δημιουργική έκφραση ενός ανήσυχου ανθρώπου. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 29 Ιουνίου.