Τα εγκαίνια της έκθεσης Μαντζαβίνου – Παπανικολάου στον Πόρο

Είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα παλιοί συμφοιτητές, φίλοι και συνοδοιπόροι στην εικαστική σκηνή του τόπου. Ο Τάσος Μαντζαβίνος και ο Κώστας Παπανικολάου είναι οι γνωστοί έλληνες παραστατικοί ζωγράφοι οι οποίοι αποφάσισαν να συνεκθέσουν στην γκαλερί Citronne του Πόρου. Η κοινή έκθεση των δυο δημιουργών που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες μέρες στην αίθουσα τέχνης του Σαρωνικού περιλάμβανε ξεχωριστά έργα αλλά και πίνακες οι οποίοι φιλοτεχνήθηκαν κι από τους δυο τους ζωγράφους. Θέμα και των δυο ζωγράφων, η θάλασσα, την οποία ο καθένας αντιμετωπίζει με τη δική του, ξεχωριστή σκοπιά. Σκοτεινή, μυστηριώδης από τον Τάσο Μαντζαβίνο, φωτεινή, παραστατική από τον Κώστα Παπανικολάου.

Παρ’ όλη τη συννεφιά και τις μικρές ψιχάλες, η ατμόσφαιρα στους χώρους του νεοκλασικού που στεγάζει την γκαλερί ήταν καλοκαιρινή, ταιριαστή στο πνεύμα της μικρής απόδρασης από την Αθήνα.

Η ιδιοκτήτρια της Citronne, Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη, καλωσόρισε στην έκθεση τη βραδιά των εγκαινίων ανθρώπους πολλών και διαφορετικών χώρων: από τη φιλόλογο και ειδική επιστήμονα του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, Μάρω Πρεβελάκη, έως το επιχειρηματικό ζεύγος Σάκη και Ντόρας Καλλιτσάντση, κι από τον συλλέκτη Γιώργο Αντωνιάδη έως τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Διαμαντόπουλο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουλίου 2013.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk