Ναοί, μονές και άλλα μνημεία της Μικράς Ασίας σε συνέδριο

Τα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν σε μονές, ναούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, οικισμούς και άλλα μνημεία της Μικράς Ασίας πρόκειται να παρουσιαστούν στο πανελλήνιο συνέδριο που θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 7 και 8 Ιουνίου στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Τα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν σε μονές, ναούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, οικισμούς και άλλα μνημεία της Μικράς Ασίας πρόκειται να παρουσιαστούν στο πανελλήνιο συνέδριο που θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 7 και 8 Ιουνίου στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο με τίτλο «Μνημειακό απόθεμα στη Μικρά Ασία» διοργανώνεται από το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας και κατά τη διάρκειά του θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων, ερευνητικά προγράμματα και αποτελέσματα επιτόπιας μελέτης μνημείων στο γεωγραφικό χώρο της Μ. Ασίας. Στόχος είναι να αναδειχθεί ο προβληματισμός που υπάρχει για τη συντήρηση των μνημείων, πολλά από τα οποία αποτελούν μνημεία του παγκοσμίου πολιτισμού.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα «Τρίγλεια και Μουδανιά: Ιστορία και αρχιτεκτονική δύο Κοινοτήτων της Μ. Ασίας», το «Πολιτισμικό και οικιστικό απόθεμα των Ελληνικών Κοινοτήτων της Μ. Ασίας », «Ερυθραία: Οι πρώτες διαπιστώσεις από την επιτόπια έρευνα. Οι περιπτώσεις της Κρήνης, των Αλατσάτων, των Βουρλών και του Λιθρίου», «Οι Αγιοι της Καππαδοκίας. Η μαρτυρία των Μνημείων», «Μεταβυζαντινοί και νεώτεροι Ναοί της Καππαδοκίας (18ος – 20ος αι.). Εκτιμήσεις της κατάστασης και της αρχιτεκτονικής τους σημασίας», «Μνημεία του Πόντου» κ.ά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk