32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Μετακομίζει εφέτος το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης. Από το μόνιμο στέκι του στην παραλία θα μεταφερθεί στην Αριστοτέλους, στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, πάνω από τη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Εγνατίας, εξαιτίας των συνεχιζόμενων έργων στην παραλία.

Μετακομίζει εφέτος το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης. Από το μόνιμο στέκι του στην παραλία θα μεταφερθεί στην Αριστοτέλους, στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, πάνω από τη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Εγνατίας, εξαιτίας των συνεχιζόμενων έργων στην παραλία. Πιστό στο ετήσιο θερινό ραντεβού του με το αναγνωστικό κοινό της πόλης, θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή στις 7 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 23 Ιουνίου.
Στο Φεστιβάλ, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν περίπου 250 εκδοτικοί οίκοι, σε 100 εκθετήρια, οι οποίοι θα παρουσιάσουν περισσότερους από 25 χιλιάδες τίτλους βιβλίων της φετινής αλλά και της παλαιότερης βιβλιοπαραγωγής.
«Οι πολίτες με τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ αποδεικνύουν ότι το βιβλίο παραμένει ένας αχώριστος καθημερινός φίλος. Η σχέση αυτή εξακολουθεί να υπάρχει παρά την οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια», είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 4 Ιουνίου και κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να επισκεφθούν το Φεστιβάλ διότι «πέρα από την ευκαιρία της ενημέρωσης για την εκδοτική δραστηριότητα και τη γνωριμία με τους συγγραφείς προσφέρει στους επισκέπτες του και μια σειρά από παράλληλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις».
Το 32ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά, επομένως θα υπάρχουν ξεχωριστές εκδηλώσεις για τον Κωστή Παλαμά και για τον τιμώμενο για το 2013 Κ. Π. Καβάφη καθώς και αφιερώματα στο Διάταγμα των Μεδιολάνων και στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο. Εκτός από τις καθιερωμένες παρουσιάσεις βιβλίων, θα γίνουν ανοιχτές συζητήσεις για μείζονα κοινωνικά και πνευματικά θέματα και θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις για τα παιδιά και η ΕΡΤ 3 θα προβάλει στον χώρο του Φεστιβάλ τα νέα βραβευμένα ντοκιμαντέρ της σειράς «Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης».
Με το Φεστιβάλ Βιβλίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του ΚΓ΄ Πνευματικού Μαΐου «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης» (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες), ενός θεσμού που δίνει βήμα στους καλλιτέχνες και τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν μεταξύ άλλων: Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης-Διεύθυνση Βιβλιοθηκών, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης-Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ο Δήμος Παγγαίου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου από την Αθήνα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα καθώς και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο.
Το εγκαίνια του Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ.. Θα λειτουργεί καθημερινά και Κυριακές 11.00 π.μ.- 2.00 μ.μ.και 6.30 μ.μ. ως 10.00 μ.μ. και το Σάββατο από τις 10.00 π.μ. ως τις 10.00 μ.μ.


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk