Ποιος θέλει υγιή μοντέλα;

Η Η&Μ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θέλει να χρησιμοποιεί στις καμπάνιες της μόνο μοντέλα που δείχνουν υγιή, θέλοντας έτσι να αντιπροσωπεύσει ένα ευρύ φάσμα γυναικών.

Αυτό δήλωσε ουσιαστικά ο διευθύνων σύμβουλος της γνωστής εταιρείας ρούχων και αξεσουάρ, Καρλ-Γιόχαν Πέρσον. «Είμαστε μια μεγάλη εταιρεία, πολλοί άνθρωποι μας βλέπουν και έχουμε παντού διαφημίσεις. Θέλουμε να έχουμε ποικιλία στον τρόπο που διαφημιζόμαστε και δεν θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους την εντύπωση ότι τα κορίτσια πρέπει να δείχνουν μόνο κατά ένα συγκεκριμένο τρόπο. Κατά ένα μεγάλο μέρος, νομίζω πως το έχουμε πετύχει: έχουμε πολλά είδη μοντέλων, από διαφορετικές εθνικότητες. Στη τελευταία μας καμπάνια είχαμε μία περισσότερο γεμάτη γυναίκα και τώρα έχουμε την Μπιγιονσέ, η οποία έχει επίσης καμπύλες. Πιστεύω ότι τα μοντέλα στις διαφημίσεις μας θα πρέπει να δείχνουν υγιή. Υπάρχουν μοντέλα που είναι υπερβολικά αδύνατα ή ζυγίζουν προφανώς πολύ λίγο, αλλά υπάρχουν επίσης και αυτά που είναι απλώς αδύνατα. Με αυτά μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, αρκεί να δείχνουν ότι είναι καλά στην υγεία τους», είπε στη Metro.

Παράλληλα, ο Πέρσον παραδέχθηκε πως, αν και οι προθέσεις της εταιρείας είναι καλές, υπάρχει πάντα χώρος για βελτίωση. Όπως δήλωσε μάλιστα, και ο ίδιος έχει κάνει «λάθη» στο παρελθόν σε σχέση με τις επιλογές των μοντέλων.

«Δεν πιστεύω πως ήμασταν πάντα καλοί» τόνισε. «Μερικά από τα μοντέλα μας ήταν υπερβολικά αδύνατα. Αυτό είναι κάτι που σκεφτόμαστε πολύ και είναι κάτι που είμαστε πρόθυμοι να δουλέψουμε. Δεν εθελοτυφλούμε. Πρέπει να είμαι ειλικρινής και να παραδεχθώ ότι μερικά από τα μοντέλα μας ήταν πολύ αδύνατα. Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό».

Αυτό που σίγουρα είναι καλό, είναι το γεγονός ότι μία τόσο μεγάλη εταιρεία, με τεράστια απήχηση σε νεαρά κορίτσια, μιλάει ανοιχτά για ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός και δηλώνει πρόθυμη να αλλάξει την κατάσταση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk