Ανακοινώθηκε επίσημα η πρόσληψη του Ζοζέ Μουρίνιο από την Τσέλσι. Δυο ημέρες μετά το τέλος του ισπανικού πρωταθλήματος και των υποχρεώσεών του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο «Special One» ταξίδεψε στο Λονδίνο προκειμένου να δώσει τα χέρια οριστικά με τον ρώσο μεγιστάνα και ιδιοκτήτη των Μπλε Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ο Μουρίνιο υπέγραψε 4ετες συμβόλαιο με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ετήσιες απολαβές του θα αγγίζουν τα 16,5 εκατ. ευρώ. Οπως μάλιστα αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ συνολικά θα εισπράξει περίπου 67 εκατ. ευρώ την επόμενη τετραετία, ποσό που τον καθιστά τον πλέον ακριβοπληρωμένο άνθρωπο του ποδοσφαίρου…

Ο 50χρονος πορτογάλος κόουτς επιστρέφει στο Στάμφορντ Μπριτζ έπειτα από έξι χρόνια. Ως προπονητής της Τσέλσι πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Αγγλίας (2005, 2006), ένα Κύπελλο Αγγλίας (2007) και δύο Λιγκ Καπ (2005, 2007).

«Είμαι πανευτυχής που καλωσορίζουμε πάλι στην Τσέλσι τον Ζοζέ» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Τσέλσι Ρον Γκούρλεϊ, ο οποίος συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε τον σύλλογο μπροστά σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και ο Ζοζέ είναι η πρώτη μας επιλογή καθώς πιστεύουμε ότι είναι ο κατάλληλος μάνατζερ για να το πετύχουμε. Ηταν και παραμένει μια ιδιαίτερα δημοφιλής φυσιογνωμία για τον σύλλογο και όλοι εδώ ανυπομονούν να δουλέψουν ξανά μαζί του».