Ανδρέας Λοβέρδος: Προέχει η αντιμετώπιση της ανεργίας

H λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της ύφεσης και της ανεργίας προηγούνται της πολιτικής, δήλωσε τη Δευτέρα από τα Χανιά ο πρόεδρος του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννη Μαργαρώνη με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Εμείς κάνουμε μια ιεράρχηση των θεμάτων. Πρώτα η ύφεση και η ανεργία και μετά η πολιτική. Δηλαδή, για όσο καιρό κρατάει ακόμα η κρίση, πρέπει πρώτα πάνω σε αυτά τα θέματα να επιτυγχάνουμε συμφωνίες και μετά τα δικά μας τα πολιτικά τα κομματικά» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι οι αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων πρέπει να περνάνε από τα Επιμελητήρια, και όχι από τους δήμους, τις περιφέρειες και το κεντρικό κράτος, κάτι, που όπως είπε, ενισχύει την επιχειρηματικότητα, επιταχύνει τις διαδικασίες και καταπολεμά τυχόν φαινόμενα διαφθοράς.

Ζήτησε, επίσης, όταν υπάρχουν αναγνωρισμένες οφειλές από το κράτος προς επιχειρηματίες να υπάρχει άρση των διώξεων, ποινικών και διοικητικών, για να μπορούν να λειτουργούν, δίνοντας ως παράδειγμα τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου «απολύτως πρακτική», επισημαίνοντας ιδιαίτερα το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα Επιμελητήρια στην προσπάθεια για ανάπτυξη της χώρας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης ζήτησε από τον κ. Λοβέρδο τη συμβολή του στην αντιμετώπιση θεμάτων, όπως το φορολογικό και το ασφαλιστικό, που όπως είπε «είναι πάντα ψηλά στην ατζέντα όλων των Επιμελητηρίων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk