Αντ. Ρουπακιώτης: Το πρόβλημα του ρατσισµού-νεοναζισµού πρέπει να συνεγείρει τις συνειδήσεις όλων των Ελλήνων

Διέξοδο στην κρίση που σοβεί μεταξύ των εταίρων της τριτοκομματικής κυβέρνησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επιχειρεί να δώσει, με δήλωσή του σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης.
Ο κ. Ρουπακιώτης αναγνωρίζει, όπως δηλώνει, τις δικαιοπολιτικές και ιδεολογικές διαφοροποιήσεις του κάθε κόμματος – ειδικά αυτών την κυβερνητικής συνευθύνης – εκτιμώντας ωστόσο ότι υπάρχει «αναμφισβήτητη δυνατότητα σύγκλισης των σχετικών προτάσεων που έχουν μέχρι στιγμής διατυπωθεί, εφόσον μάλιστα αναγνωρίζεται από όλους η ανάγκη ουσιαστικής επικαιροποίησης της νομοθεσίας».
Εκτιμώντας ότι οι απόψεις, ούσες συγκλίνουσες στην πραγματικότητα, μπορεί να συγκερασθούν, σημειώνει ότι «το πρόβλημα αντιμετώπισης του ρατσισμού και νεοναζισμού πρέπει να συνεγείρει τις συνειδήσεις όλων των Ελλήνων, αλλά πρωτίστως να προσδιορίσει τις επιλογές όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να αποκρουσθεί η διάχυση του φαινομένου και ο κίνδυνος σε βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών και των δημοκρατικών θεσμών κατά συνέπεια και η ψήφιση νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή».
Διαβάστε εδώ την δήλωση του κ. Ρουπακιώτη
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk