Δεξιά, αριστερά – Ρεπούση, Δημουλά

Η ποιήτρια Κική Δημουλά στάλθηκε στο πυρ το εξώτερον ως ρατσίστρια, όταν στην εφημερίδα

Δεξιά, αριστερά – Ρεπούση, Δημουλά | tovima.gr

Η ποιήτρια Κική Δημουλά στάλθηκε στο πυρ το εξώτερον ως ρατσίστρια, όταν στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ αρθρογράφος σχολίασε, καταγγελτικά, τον «αντιμεταναστευτικό» της λόγο. Ήταν μια αρθρογραφία στηριγμένη περίπου στη φήμη για την παρέμβαση της ποιήτριας σε μια εκδήλωση των Ατενίστας με θέμα την Κυψέλη. Κανείς δεν έμαθε τι ακριβώς είπε η Κική Δημουλά για την συνοικία όπου ζει και για την οποία έχει δικαίωμα να καταγράφει τις αλλαγές που συντελούνται μέσα στο χρόνο σ’ αυτήν, αλλά για την καταιγίδα που ξέσπασε εναντίον της στο διαδίκτυο η φήμη ήταν αρκετή. Μια ολόκληρη αριστερά και παρα-αριστερά έβγαλε τα απωθημένα της εναντίον της ρατσίστριας Δημουλά, ίσως γιατί δεν μπορούσε να βγάλει τα απωθημένα της εναντίον της ποιήτριας Δημουλά.

Παρακολουθούμε τώρα την ίδια ιστορία, από την άλλη πλευρά. Μια συνέντευξη της Μαρίας Ρεπούση, μια απάντησή της γενικά για τους εθνικούς μύθους, που φυσικά δεν έχουν καμιά σχέση με την ιστορία, προκάλεσε μια νέα καταιγίδα εναντίον της που τροφοδοτήθηκε και εξακολουθεί να τροφοδοτείται από την φήμη. Τι ακριβώς είπε η κυρία Ρεπούση για το Ζάλογγο και την ιστορία ή τον μύθο των σουλιωτισσών λίγη σημασία έχει, μπροστά στο διαδικτυακό buzz. Η δεξιά, η παρα-δεξιά και η ακροδεξιά βρήκαν την ευκαιρία για νέα παραληρήματα κατά των εθνικών διαφθορέων που κατεδαφίζουν τα ιερά και τα όσια.

Δημόσιες αντιπαραθέσεις (μη ταυτίζουμε την αντιπαράθεση με τον διάλογο), σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους αλλά με την ίδια μέθοδο και μεθοδολογία, τα ίδια γλωσσικά εργαλεία, την ίδια αήθεια, την ίδια άγνοια, τις ίδιες προκαταλήψεις, την ίδια ακρότητα, την ίδια προσήλωση στα στερεότυπα, τις ίδιες σκιές μέσα στο νεφέλωμα της φήμης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk