Συγκρατημένα αισιόδοξη η εταιρεία Μπουτάρης

Μείωση πωλήσεων εμφάνισε η εταιρεία Ι. Μπουτάρης & Υιός Holding στο πρώτο τρίμηνο του 2013, οι οποίες οφείλονται κυρίως στην αλλαγή της εμπορικής στρατηγικής στα προϊόντα Καμπά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας. Ο καθαρός ενοποιημένος κύκλος εργασιών είναι μειωμένος κατά 20,7% σε σχέση με την χρήση 2012 ήτοι από 2,9 εκατ. ευρώ σε 2,3 εκατ. ευρώ.
Το λειτουργικό αποτέλεσμα της χρήσης ήταν ζημία 760.000 ευρώ έναντι ζημίας 822.000 ευρώ του 2012. Η μείωση της ζημίας, παρόλο τον μειωμένο κύκλο εργασιών και το καταγεγραμμένο σχεδόν αμετάβλητο μικτό περιθώριο κέρδους, σύμφωνα με τη διοίκηση, οφείλεται στην δραστική μείωση των δαπανών.

Οι προοπτικές για το 2013 είναι συγκρατημένα θετικές. Ειδικότερα, η διοίκηση επεσήμανε ότι «η καλή πορεία του τουρισμού αντισταθμίζεται όμως μερικώς από την υποτονική εσωτερική αστική αγορά και την βραδεία ανάκαμψη των εξαγωγών.Η εταιρία προχωρεί σε νέα μέτρα ελέγχου των δαπανών της ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τυχόν έκτακτη επιδείνωση της κατάστασης. Το 2013, θα είναι μια, οπωσδήποτε, καλύτερη χρονιά από το 2012. Η αβεβαιότητα των προβλέψεων την εποχή αυτή δεν επιτρέπει ακόμη μια θετική και ασφαλή πρόβλεψη για το σύνολο του 2013 ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία