Στην Αθήνα ο επίτροπος για θέματα Φορολογίας και Τελωνείων

Ζητήματα σχετικά με τον ΦΠΑ, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, αλλά και θέματα που άπτονται της τελωνειακής συνεργίας και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής θα εξετασθούν το απόγευμα της Δευτέρας σε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τον ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για θέματα Φορολογίας και Τελωνείων Αλγκιρντας Σεμέτα

Ζητήματα σχετικά με τον ΦΠΑ, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, αλλά και θέματα που άπτονται της τελωνειακής συνεργίας και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής θα εξετασθούν το απόγευμα της Δευτέρας σε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τον ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για θέματα Φορολογίας και Τελωνείων Αλγκιρντας Σεμέτα.

Ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τον λιθουανό επίτροπο για την προωθούμενη φορολογική μεταρρύθμιση και τον σχεδιασμό ανασυγκροτήσεως του φορολογικού μηχανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει αναφορά στο πάγιο αίτημα της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Ο ευρωπαίος επίτροπος θα συναντηθεί και με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Δ. Κούρκουλα.

Αύριο, Τρίτη θα έχει συνεργασία με τον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου. Θα ακολουθήσει ομιλία του επιτρόπου προς τα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Το θέμα της ομιλίας του κ. Σεμέτα θα είναι η «Βελτίωση των εργαλείων λήψης αποφάσεων με σκοπό την ενίσχυση της ανάκαμψης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk