Ρ. Σπυρόπουλος: «Δεν έχει καμία σχέση με την απογραφή η ταλαιπωρία των συνταξιούχων»

Τη Δευτέρα 03/06/2013 ο διοικητής του ΙΚΑ, μίλησε στον Βήμα fm για τα προβλήματα με την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ

Τη Δευτέρα ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος μίλησε στους Αργύρη Παπαστάθη και Αιμίλιο Περδικάρη για τα προβλήματα με την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ.{{{ audio1 }}}

Για την ταλαιπωρία με την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ

«Δεν έχει καμία σχέση η απογραφή ούτε θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό μέσω των τραπεζών. Η κατάθεση του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ δεν μπορεί να γίνει μέσω τραπεζών. Μπορεί να γίνει μόνο μέσω των μηχανισμών του ΙΚΑ. (Κλήθηκαν από τις τράπεζες) για να δούμε αν ζούνε.

Δίνουμε τα στοιχεία στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών ως τις 8 του μήνα. Όσοι μας έδωσαν τα στοιχεία τους, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ μετά τις 9 Μαΐου, θα πληρωθούν τον Ιούλιο ή, δυστυχώς, θα αναγκαστούν να πάνε στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.»

Για τις πληροφορίες περί «μαύρης τρύπας» 21 εκατ. ευρώ

«Αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Δεν πρέπει να κάνω καμία άλλη δουλειά παρά να διαψεύδω… Το διαψεύδω μία, δύο…»

Για την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα

«Είμαστε το μόνο κράτος στην Ε.Ε. που δεν έχουμε αναπτύξει πέρα από το δημόσιο, καθολικό και υποχρεωτικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης τον επαγγελματικό πυλώνα και την ιδιωτική ασφάλιση. Εμένα με ενδιαφέρει η επαγγελματική ασφάλιση, τα επαγγελματικά ταμεία που εποπτεύονται από το κράτος και συνομολογούνται μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου.

Η ΤτΕ είπε το εξής: ότι καλό θα είναι να αναπτυχθεί στη χώρα ο επαγγελματικός πυλώνας, για να βελτιώσει ο ασφαλισμένος τη σύνταξή του. Αυτό είπε και είναι σωστό. Και είναι λάθος που δεν το έχουμε πράξει, γιατί υπάρχει νόμος από το 2002, αλλά έχουμε μια ιδιόμορφη φοβικότητα που δεν επιτρέπει να μπούμε σ’ αυτή τη συζήτηση. Και το ΙΚΑ δεν θα έχει καμία εμπλοκή με τα επαγγελματικά ταμεία. Αφορά την Πολιτεία και το ίδιο το υπουργείο, δεν τους εκπροσωπώ εγώ.»

Για το αν θα υπάρξει εκ νέου ταλαιπωρία των συνταξιούχων του ΙΚΑ

«Φυσικά δεν θα την υποστούν. Το 1.250.000 άνθρωποι δεν την έχουν υποστεί. Την έχουν υποστεί εκείνοι οι 35.000 που τώρα έγιναν 15-20 χιλιάδες και δεν δήλωσαν το ΑΦΜ τους.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα