«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας» το Σάββατο στο Χαλάνδρι

Πρόσκληση σε όσους πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη απευθύνει για πρώτη φορά ο δήμος Χαλανδρίου. Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, μπροστά από την παιδική χαρά, δημοτική αρχή και πολίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα για να ανακουφίσουν οικογένειες που το έχουν ανάγκη μέσα από το δίκτυο δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας που αναπτύσσεται στο Χαλάνδρι.

Πρόσκληση σε όσους πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη απευθύνει για πρώτη φορά ο δήμος Χαλανδρίου. Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, μπροστά από την παιδική χαρά, δημοτική αρχή και πολίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα για να ανακουφίσουν οικογένειες που το έχουν ανάγκη μέσα από το δίκτυο δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας που αναπτύσσεται στο Χαλάνδρι
Συσκευασμένα τρόφιμα όπως ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, γάλα εβαπορέ και κονσέρβες, καθώς και χαρτικά όπως χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας και πάνες θα ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τη δομή παροχής συσσιτίου του δήμου, που αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους στις 17 Ιουνίου 2013. «Στόχος μας είναι να μπορούμε αρχικά να παρέχουμε καθημερινά συσσίτιο σε 100 συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και να εξυπηρετούμε 500 οικογένειες το μήνα μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου» λέει στο «Βήμα» η υπεύθυνη του προγράμματος κυρία Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου.
Εδώ και ένα μήνα, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών για συμμετοχή των δημοτών στο δίκτυο των κοινωνικών δομών του δήμου Χαλανδρίου. Ωφελούμενοι των υπηρεσιών τους μπορούν να είναι άστεγοι και άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια που διαβιούν κάτω από δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.
Η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει βάσει μιας σειράς κριτηρίων, ενώ η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με την Έκθεση κοινωνικής έρευνας που θα γίνεται μετά από συνέντευξη με Κοινωνικό Λειτουργό του Προγράμματος. Οι δικαιούχοι θα λάβουν μια Κάρτα Ωφελουμένου, η οποία και θα είναι το εισιτήριό τους για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο ή τη Δομή Παροχής Συσσιτίου.
Δείτε εδώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Όπως επισημαίνει η υπεύθυνη, η δυνατότητα κατάθεσης δικαιολογητικών για στήριξη από τις κοινωνικές δομές του δήμου θα είναι συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας αυτών. Συνεχής θα είναι όμως και η δυνατότητα προσφοράς – όχι μόνο για τους ιδιώτες, αλλά και για τις επιχειρήσεις – ώστε να ενισχυθεί η λειτουργία των δομών με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία είναι απαραίτητα σε πολλούς συμπολίτες μας αυτές τις δύσκολες ημέρες.
Όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν θα μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά, 09.00 – 17.00, με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλέφωνο 210 6856805 για περισσότερες πληροφορίες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk