ΣΥΡΙΖΑ: «Η βαριά φορολογία αναδεικνύει τα οικονομικά αδιέξοδα του μνημονίου»

Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα σχέδια για παγίωση μέτρων που έως τώρα είχαν χαρακτηρισθεί ως προσωρινά.

Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα σχέδια για παγίωση μέτρων που έως τώρα είχαν χαρακτηρισθεί ως προσωρινά.

Ειδικότερα με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει:

«Το δημοσίευμα του «Βήματος» σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για παγίωση των εξοντωτικών, και μέχρι πρότινος «προσωρινού χαρακτήρα»» φόρων αναδεικνύει τον αδιέξοδο, αναποτελεσματικό και πλήρως αντικοινωνικό χαρακτήρα του μνημονιακού προγράμματος.

Τη στιγμή που η οικονομία ασφυκτιά, η φοροληστρική επίθεση ενάντια στα εισοδήματα των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων, σε συνδυασμό με την φορολογική ασυλία του πλούτου, τη διάλυση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και την εκτεταμένη φοροδιαφυγή, στραγγαλίζει κάθε δυνατότητά της χώρας για ανάπτυξη.

Την ίδια στιγμή, που η κυβέρνηση παρουσιάζει ένα success story που κινείται στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας, η σκληρή πραγματικότητα των λουκέτων στις επιχειρήσεις, των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των εκατομμύρια ανέργων αποτελούν την εφιαλτική υπενθύμιση της πραγματικότητας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk