Ζωντανός στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, που οδηγεί στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, έμεινε ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες νίκησαν 2-1 εντός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα και πλησίασαν στους δύο βαθμούς τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ, μία αγωνιστική πριν το τέλος. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Κάφα (6′), Τσαμπούρης (16′), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Κοροβέσης με πέναλτι στο 23′.

Οι γηπεδούχοι ήξεραν ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση πλην της νίκης, θα έμεναν εκτός διεκδίκησης των δύο πρώτων θέσεων που εξασφαλίζουν τα «καλά» ευρωπαϊκά εισιτήρια και κυρίως αποφεύγουν την ταλαιπωρία του Ιουλίου. Ετσι, μπήκαν πολύ επιθετικά στο παιχνίδι και μόλις στο 6′ ο Κάφα με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ και άνοιξε το σκορ. Λίγο αργότερα, στο 16′ ήταν η σειρά του Τσαμπούρη με ένα άπιαστο φαλτσαριστό σουτ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, θέτοντας από πολύ νωρίς θεμέλια νίκης.

Ωστόσο, η απάντηση του ΠΑΣ ήταν άμεση, αν και τυχερή. Χωρίς να είναι απειλητικοί οι Γιαννιώτες, εκμεταλλεύθηκαν το άτσαλο μαρκάρισμα του Κουρμπέλη πάνω στον Κοροβέση, μέσα στην περιοχή του Γεωργακόπουλου και κέρδισαν πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο «παθών» και μείωσε σε 2-1 στο 23′. Στη συνέχεια του αγώνα ο Αστέρας διατήρησε την πρωτοβουλία και ήταν αρκετά επικίνδυνος για την εστία του Φεγκρούς, αλλά οι τελικές προσπάθειες των παικτών του μόνο για να προπονήσουν τον Μαροκινό γκολκίπερ ήταν αρκετές!

Παρόλα αυτά, ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί τη δυστοκία των γηπεδούχων, οι οποίοι κράτησαν σχετικά άνετα τη νίκη και στην τελευταία αγωνιστική θα παίξουν «τα ρέστα τους» εναντίον του Ατρόμητου στο Περιστέρι. Οσο για τον ΠΑΣ, χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη επί του ΠΑΟΚ την Κυριακή για να αποφύγει την τελευταία θέση, που θα τον στείλει στον β΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, στο μέσον Ιουλίου.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Κουρμπέλης, Καστέλς – Κολοβέτσιος, Κοροβέσης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Γιαλούσης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Τσαμπούρης, Κάφα, Ουσέρο, Ουρτάδο (46΄ Ναβάρο, 57΄λ.τρ.Ντε Μπλάσις), Ράγιος, Μπακασέτας (79΄ Καστέλς), Περόνε.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιώργος Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Μπέριος, Ρουμπουλάκου (65΄ Τσουκαλάς), Κεϊτά, Βίλα, Γεωργίου (74΄ Ντάσιος), Κοροβέσης, Νικλητσιώτης (53΄ Ιλιτς).