• Αναζήτηση

ΔΟΕ: Εσοδα με τη… σέσουλα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Το ποσό των 519,6 εκατ. δολαρίων θα μοιράσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στις Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες που συμμετείχαν το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το ποσό είναι αυξημένο κατά 75% σε σύγκριση με τα 296 εκατ. δολάρια που μοιράστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 οι οποίοι διεξήχθησαν στο Πεκίνο και 102% σε σύγκριση με τα 256,1 εκατ. δολάρια που η ΔΟΕ μοίρασε στις 28 Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες που εκπροσωπήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Την μερίδα του λέοντος (45 εκατ. δολάρια) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εισέπραξε η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF).

Το ποσό των 519,6 εκατ. δολαρίων θα μοιράσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στις Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες που συμμετείχαν το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το ποσό είναι αυξημένο κατά 75% σε σύγκριση με τα 296 εκατ. δολάρια που μοιράστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 οι οποίοι διεξήχθησαν στο Πεκίνο και 102% σε σύγκριση με τα 256,1 εκατ. δολάρια που η ΔΟΕ μοίρασε στις 28 Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες που εκπροσωπήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Τη μερίδα του λέοντος (45 εκατ. δολάρια) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εισέπραξε η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ κατά την σημερινή συνεδρίασή της στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, αποφάσισε αρχής γενομένης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 που θα διεξαχθούν στο Ρίο της Βραζιλίας, να χωρίσει τα θερινά ολυμπιακά αθλήματα σε 5 κατηγορίες και ανάλογα να μοιράζει τα έσοδα από τα εισιτήρια, και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Οι κατηγορίες έχουν ως εξής:

Α΄ κατηγορία: Στίβος, κολύμβηση, γυμναστική.
Β΄ κατηγορία: Μπάσκετ, ποδηλασία, ποδόσφαιρο, τένις, βόλεϊ.
Γ΄ κατηγορία: Τοξοβολία, μπάντμιντον, πυγμαχία, τζούντο, κωπηλασία, σκοποβολή, πινγκ πονγκ, άρση βαρών.
Δ΄ κατηγορία: Κανόε καγιάκ, ιππασία, ξιφασκία, χάντμπολ, χόκεϊ επί χόρτου, ιστιοπλοία, ταε κβο ντο, τρίαθμο, πάλη
Ε΄ κατηγορία: Σύγχρονο πένταθλο, γκολφ, ράγκμπι
Δείτε επίσης
Αθλητισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk