Το φόρεσε η μυθική Ελίζαμπεθ Τέιλορ στον πρώτο γάμο της με τον Κόνραντ Χίλτον, ιδρυτή της ομώνυμης ξενοδοχειακής αλυσίδας. Ακολούθησαν άλλοι επτά – σύνολο οκτώ – ώστε να μην μπορούμε να πούμε με σιγουριά σήμερα αν το πρώτο της νυφικό (γιατί περί αυτού ο λόγος) ήταν τυχερό. Είτε αυτό ισχύει, πάντως, είτε όχι, γεγονός παραμένει ότι το νυφικό αυτό της Ελίζαμπεθ Τέιλορ βγαίνει «στο σφυρί» από τους Christie’s στο Λονδίνο στις 25 Ιούνιου του 2013 και υπολογίζεται να συγκεντρώσει περισσότερο από 50.00 λίρες Αγγλίας.

Το υπέροχο νυφικό φέρει την υπογραφή Helen Rose, είναι φτιαγμένο στο χέρι και χρειάστηκε δύο με τρεις μήνες για να δημιουργηθεί. Ήταν δώρο στην, 18χρονη τότε, Ελίζαμπεθ από την Metro-Goldwyn-Mayer, την εταιρεία που η πρωταγωνίστρια της θρυλικής ταινίας «Κλεοπάτρα» είχε υπογράψει συμβόλαιο. Παρ’ όλες τις προϋποθέσεις, ωστόσο, ο πρώτος γάμος της Ελίζαμπεθ Τέιλορ δεν επρόκειτο να κρατήσει πολύ. Διαλύθηκε μετά από εννέα μήνες συζυγικού βίου το 1951.

Ως γνωστόν, η σταρ έκανε συνολικά οκτώ γάμους, δύο εκ των οποίων ήταν με τον συμπρωταγωνιστή της στην προαναφερθείσα ταινία και μεγάλο έρωτα της ζωής της, Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Κι όσο για το περίφημο διαμαντένιο κολιέ της Τέιλορ, με το χαρακτηριστικό 26 καρατίων διαμάντι, το οποίο της το δώρισε ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, το φόρεσε η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Zero Dark Thirty, Τζέσικα Τσαστέιν στην προβολή της ταινίας για την 50η της επέτειο στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.