Η ανανέωση της συνεργασίας του κ. Νίκου Ζαλμά με τον Παμβοχαϊκό είναι το τελευταίο επεισόδιο στο εφετινό σίριαλ των μεταγραφών της Α1 βόλεϊ ανδρών. Ο κ. Ζαλμάς θα παραμείνει για έβδομη χρονιά στην ομάδα του Βραχατίου την οποία την οδήγησε από τα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης εφέτος. Η παραμονή του κ. Ζαλμά στον Παμβοχαϊκό ήταν αναμενόμενη όπως και η υποτονικότητα της εφετινής μεταγραφικής κίνησης που αγγίζει τα όρια της… ακινησίας.
Μέχρι στιγμής «πρωταθλητής» των μεταγραφών είναι ο νταμπλούχος Ολυμπιακός, ο οποίος φαίνεται να διαθέτει σχεδιασμό αλλά και την οικονομική δυνατότητα να τον υλοποιήσει. Οι Ερυθρόλευκοι αφού συμφώνησαν για τη συνέχιση της συνεργασίας τους με τον προπονητή κ. Δημήτρη Καζάζη φρόντισαν να διασφαλίσουν την παραμονή των περισσότερων παικτών της ομάδας (Μαρούλης, Γιούρισιτς, Κοκκινάκης, Σωτηρίου, Γιορντάνοφ, Σμαραγδής, Μάρκου, Ράπτης) και να αντικαταστήσουν τους αποχωρήσαντες Φιλίποφ και Ποτότσνικ με τους Κουρνέτα και Καλντέιρα. Μοναδικά ερωτηματικά παραμένουν οι διεθνείς Χριστοφιδέλης και Στεφάνου, και ο ελληνοαμερικανός Παπαδόπουλος.

Ο δευτεραθλητής Παμβοχαϊκός βρίσκεται υπό… ανακατασκευή αφού εκτός από τον Καλντέιρα έφυγαν οι Κατσανεβάκης, Βαρδής, Μπεκιάρης ενώ ο μοναδικός που επιβεβαίωσε την παραμονή του είναι ο Πανταλέων. Στο Βραχάτι έρχεται ο Κανέλλος από τον ΠΑΟΚ.
Στον Δικέφαλο του Βορρά εκτός από τον προπονητή κ. Στέλιο Καζάζη συμφώνησαν να παραμείνουν οι Παντακίδης και Χαραλαμπίδης ενώ φεύγουν οι Παπαδημητρίου, Μαυροβουνιώτης, Κανέλλος, Κανέλλος. Ο ΠΑΟΚ θέλει να κρατήσει και τον Βραζιλιάνο Ντος Σάντος τον οποίο φλερτάρει και ο Παμβοχαϊκός.
Στον «ευρωπαίο» Εθνικό Αλεξανδρούπολης τον σχεδιασμό της ομάδας θα συνεχίσει ο κ. Σάκης Μουστακίδης ο οποίος συμφώνησε για την παραμονή των Σιδηρόπουλου, Δαλακούρα, Κοντοστάθη και Γραμματικάκη ενώ διαπραγματεύσεις γίνονται με τους Ράιτς, Ανδρεάδη και Ζήση.

Στον Φοίνικα Σύρου, στον πάγκο της ομάδας θα συνεχίσει ο κ. Δημήτρης Ανδρεόπουλος ενώ έφυγε ο Κουρνέτας. Από και και πέρα αναζητείται ο βασικός κορμός της ομάδας.

Στις υπόλοιπες ομάδες υπάρχει πλήρης ακινησία καθώς όλοι περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η υπόθεση της χορηγίας από τον ΟΠΑΠ προκειμένου να κάνουν τις επιλογές τους. Πολλοί είναι οι παράγοντες που θεωρούν ότι χωρίς τον ΟΠΑΠ δεν υπάρχει επαγγελματικό πρωτάθλημα βόλεϊ. Από τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα δεν έχουν γίνει μεταγραφικές κινήσεις ενώ ελάχιστες έχουν αποφασίσει για τον προπονητή τους: η Κηφισιά που θα συνεχίσει με τον κ. Αρσενιάδη, η Νίκη Αιγινίου με τον κ. Μέλκα και η νεοφώτιστη Παναχαϊκή με τον κ. Αγγελόπουλο.