Η Sony ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη μιας νέας επαναστατικής τεχνολογίας τηλεοράσεων. Μιας τεχνολογίας που υπόσχεται τηλεοράσεις με επίπεδη οθόνη LCD, πιο φωτεινές και με ρεαλιστικότερη απόδοση χρωμάτων από οποιαδήποτε τηλεόραση έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.

Oι κβαντικές κουκκίδες

Η Sony μιλάει για «χρώματα που ζωντανεύουν στην οθόνη» και τα στελέχη της υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία Triluminos που ανέπτυξαν αναπαράγει τις πραγματικές, φυσικές χρωματικές αποχρώσεις ενώ επίσης τα πρόσωπα αποδίδονται με πλούσιους και ρεαλιστικούς τόνους. Η νέα οθόνη δείχνει τα χρώματα πιο καθαρά και ευδιάκριτα, με ενισχυμένη αίσθηση του βάθους.

Όλα αυτά οφείλονται στη νέα «έξυπνη» τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού που ανέπτυξαν οι τεχνικοί της Sony με αποτέλεσμα η οθόνη να αναπαράγει περισσότερους τόνους και «υφές» σε σχέση με τις κοινές οθόνες LCD που βασίζονται σε συστοιχίες από λευκά λαμπάκια LED. Το μυστικό βρίσκεται σε νανοσωματίδια που εκπέμπουν φως τα οποία οι ειδικοί έχουν ονομάσει «κβαντικές κουκκίδες».

Η πρώτη κβαντική τηλεόραση

Το πρώτο μοντέλο με τη νέα τεχνολογία που θα ρίξει στην αγορά η Sony είναι η W9. Μια τηλεόραση Full HD (1080p) 3D με οθόνη Triluminos, X-Reality PRO και κατοπτρισμό NFC με ένα άγγιγμα.

Η W9, η πρώτη «κβαντική» τηλεόραση